Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Røde aktiemarkeder stopper nedtur for dollar

15/1 13:42

Dollar er vendt rundt fredag efter en mindre nedtur torsdag aften og ligger ved middagstid en smule styrket over for euro.

Fremgangen kommer, efter USA's kommende præsident, Joe Biden, torsdag fremlagde et forslag til en ny hjælpepakke på 1900 mia. dollar.

Aktiemarkederne er siden blevet farvet røde, hvilket vanen tro har skærpet investorernes appetit på at søge i sikker havn i dollar, påpeger valutastrateg i Nordea Niels Christensen.

- Det er egentlig lidt overraskende, at aktiemarkederne er gået i rødt på sådan en dag. Det er lidt svært at forstå, hvorfor de tager en så stor hjælpepakke negativt op, siger Niels Christensen til Ritzau Finans.

Han peger dog på, at bevægelsen både på aktier og valuta også kan hænge sammen med, at investorerne så småt er begyndt at forberede sig på næste uge.

- Her er mandag en helligdag i USA, og onsdag har vi så indsættelsen af Joe Biden, så derfor kan der være en del investorer, der holder lidt igen og måske reducerer lidt i deres eksponeringer.

Euro, der i det store billede generelt har været foretrukket frem for dollar siden siden maj, ligger fredag eftermiddag en smule svækket i 1,2120 dollar mod 1,2135 dollar torsdag eftermiddag. I dansk regning har aktiefaldene medvirket til at løfte dollar til 6,1393 kr. fra 6,1292 kr. torsdag.

Nordea regner dog med, at dollar snart igen vil blive ramt af modgang.

- Vi tror, at den igen kommer under pres i første halvår, og at dollar kommer under 6 kr. Men vi regner også med, at vi får en bund i dollar i løbet af 2021, og at den vil begynde at stige mod slutningen af 2021 og stige yderligere i 2022. Det skyldes primært, at vi regner med en renteforhøjelse i USA til næste år. Det er tidligere end det, der er indregnet i markedet, siger Niels Christensen.

/ritzau/FINANS