Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted er klar med nyt brintprojekt - ventes i drift i 2021

20/1 08:31

Ørsted har besluttet at investere i demonstrationsprojektet H2RES - og det bliver dermed energimastodontens første brintprojekt i drift.

Det skriver selskabet i en meddelelse onsdag morgen.

Der er tale om demonstrationsprojektet H2RES, der med havvind som strømkilde skal producere grøn brint til brug for vejtransport.

Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021, fremgår det.

- H2RES bliver Ørsteds første vedvarende brintprojekt i drift og markerer en ny æra i Ørsteds grønne rejse, skriver Ørsted i meddelelsen.

Projektet vil få en kapacitet på 2 MW. Anlægget vil dagligt producere op mod 1000 kilo vedvarende brint, der skal bruges som brændstof til vejtransport i Storkøbenhavn og på Sjælland.

- Vi ser vedvarende brint og andre bæredygtige brændstoffer som hjørnesten på vejen mod CO2-neutralitet inden 2050, og H2RES vil bidrage med vigtige erfaringer, der kan være med til at gøre Europas ambitiøse udbygningsmål for vedvarende brint til en ny industriel succeshistorie, siger Martin Neubert, der er koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore.

/ritzau/FINANS