Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novozymes-kunde melder om høj encifret vækst i salget af vaskemidler

20/1 14:49

Den amerikanske husholdningsartikelgigant Procter & Gamble, der er kunde hos Novozymes, melder om høj encifret vækst i salget af vaskemidler og rengøringsartikler i selskabets forskudte andet kvartal.

Den organiske salgsvækst i divisionen Fabric & Home Care blev på 12 pct. i andet kvartal, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 9,56 pct.

Samlet set blev salget i kvartalet i divisionen på 6,50 mia. dollar, hvilket også er bedre end analytikernes forventning på 6,33 mia. dollar.

For Novozymes-investorerne er interessen især rettet mod salget i vaskemiddelafdelingen Fabric Care, der viste en høj encifret organisk salgsvækst.

Væksten i Fabric Care, der blandt andet dækker over mærker såsom Ariel og Tide, er ifølge Procter & Gamble drevet af innovationer, øgede markedsføringsudgifter, en uforholdsmæssigt store vækst i premiumprodukter og øgede priser.

Novozymes er også leverandør af enzymer til rengøring, og i det segment melder Procter & Gamble om en vækst på cirka 30 pct. i Home Care-divisionen.

I Home Care-divisionen er væksten under pandemien drevet af øget forbrugerefterspørgsel efter rengøringsprodukter til hjemmet.

Det samlede regnskab fra Procter & Gamble, der blandt ejer mærker som Pampers, Gillette og Duracell, er landet over analytikernes forventninger, og selskabet har også opjusteret forventningerne til regnskabsåret 2020/21.

Det har investorerne taget positivt imod, og de sender aktien op med 1,4 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS