Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Ambu står til at indtage hovedrolle i rødt marked

27/1 07:44

Onsdag fremlægger Ambu regnskab for sit første kvartal og kan derfor være med til at sætte retningen for det danske C25-indeks fra morgenstuden.

Et regnskab, hvor stigende fokus på smittekontrol som følge af coronapandemien kan give Ambu medvind i salget af endoskoper til engangsbrug, vurderer Sydbank.

Generelt er der udsigt til en negativ aktieåbning i Danmark, da den tyske DAX-future onsdag morgen falder med 0,2 pct.

Futures for de tre ledende indeks i USA tegner et mere broget billede. Mens Dow Jones og S&P 500 falder med 0,2-0,3 pct., ligger Nasdaq med en stigning på 0,5 pct.

Tirsdag endte C25-indekset med et fald på 1,3 pct. til 1667,63. Ambu lukkede i 243,50 kr. efter et fald på 2 pct.

Det danske eliteindeks gik enegang i Europa, hvor der var stigninger i de tre ledende indeks, FTSE100, CAC 40 og DAX.

Der er også en række nye kursmål og anbefalinger at holde øje med i onsdagens marked. Det gælder blandt andet for DFDS, Nordea og Danske Bank.

Nordea har fået løftet sin anbefaling til "overvægt" fra "ligevægt" af det amerikanske finanshus Morgan Stanley. Finanshuset hæver i samme ombæring kursmålet for aktien til 64,87 kr. fra 58,29 kr.

Nordea har samtidig fået løftet sit kursmål med knap 9 pct. af Goldman Sachs til 102 svenske kr. fra førhen 94 svenske kr., hvilket svarer til 75,2 danske kr. fra 67,9 danske kr. Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb".

Det fremgår af data fra Bloomberg News. I tirsdagens marked lukkede Nordea med et plus på 0,1 pct. i 51,37 kr.

Samtidig har Finanshuset Morgan Stanley løftet sit kursmål for Danske Bank til 109 kr. fra 101 kr. Morgan Stanley gentager ved samme lejlighed den negative anbefaling "underperform".

Danske Bank-aktien endte tirsdag uændret i 110,15 kr.

I onsdagens marked vil investorerne også kigge mod den svenske bankverden, hvor SEB har fremlagt regnskab for sit fjerde kvartal. Et regnskab, der kom bedre ud end ventet.

HÆVET ANBEFALING TIL DFDS EFTER OPKØB

Tirsdag annoncerede DFDS, at selskabet havde indgået en aftale om at købe kølelogistikselskabet HSF Logistics Group for 2,2 mia. kr. på gældfri basis.

Aktien steg ovenpå nyheden med 1,1 pct. til 265,20 kr.

Nu har både anbefalingen og kursmålet for DFDS-aktien fået et nøk opad af finanshuset ABG Sundal Collier, viser data fra Bloomberg News.

Anbefalingen er hævet til "køb" fra "hold", mens kursmålet er løftet til 310 kr. fra 280 kr.

Også Nordea er på banen med et nyt kursmål for DFDS. Nordea hæver sit kursmål til 350 kr. til 300 kr.

/ritzau/FINANS