Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Ørsted, Netcompany og Parken

29/1 06:32

BØRSEN

JYSK-KONCERNEN VIL OPKØBE FAMILIEDYNASTIER

Koncernen bag sengetøjsimperiet foretager nu et opsigtsvækkende kursskifte. Administrerende direktør Jesper Lund siger, at Jysk-koncernen er klar til at bruge 17 mia. kr. over de næste tre-fem år på køb af familieejede virksomheder. Koncernen har i forvejen meldt ud, at den vil investere i solkraft og vindenergi. (Forside, side 6-7)

NORDEA: CORONA ÆNDRER VIRKSOMHEDERS POLSTRING

Kreditlinjer, der var tænkt som et forsvarsværk mod corona, bliver nu gjort permanente, siger Nordea. (Side 2)

PARKEN-FORMANDS PLAN KRÆVER COMEBACK FØR SOMMER

Parkens formand satser nu på, at forretningen kommer i gang før sommer. Skrider den tidsplan, kan strukturelle greb komme i spil. (Side 8)

FORMAND MADS NIPPER SÆTTER SIT NYE HOLD HOS ØRSTED

Ørsted har sat gang i en omorganisering af forretningsstrukturen, der skal ruste selskabet til de kommende års vækst. (Side 10)

TRECIFRET MILLIONFOND VIL INVESTERE I JYSKE SELSKABER

Spar Nord og Vækstfonden skaber for anden gang en trecifret millionfond, der skal investere i jyske virksomheder. (Side 12)

NETCOMPANY FORTSÆTTER VÆKSTRIDT: RUNDER 3000 ANSATTE

Trods global usikkerhed og lav sigtbarhed som resultat af pandemien fortsætter itselskabet Netcompany sit vækstridt. (Side 12)

DE VILDE UDSVING FORTSÆTTER MEN INVESTORER SER PÆNE AFKAST FORUDE

Udsvingene fortsatte torsdag i C25-indekset, men uroen kan vare ved og danne grobund for pæne afkast resten af året. (Side 26-27)

BERLINGSKE BUSINESS

POLITIKERE STRIDES OM UDBYTTE TIL BANKAKTIONÆRER

Er det et sundhedstegn eller uforsvarlighed, når en stribe banker vil genoptage betalingen af udbytte til aktionærerne i 2021? Partierne på Christiansborg er dybt uenige. (Forside, side 4-5)

BUTIKKER FRYGTER DØDSSTØD EFTER FORLÆNGET NEDLUKNING

Brancheorganisationen Dansk Mode og Textil frygter, at den forlængede nedlukning af samfundet vil ende i en bølge af konkurser og kræver derfor handling fra politikerne. (Side 6-7)

RISIKOVILLIGE SMÅINVESTORER OPTRAPPER KRIGEN MOD STORE BØRSSPEKULANTER

Når en hær af private investorer angriber spekulative fonde, løber de en enorm risiko. Kurserne flyver op og ned i raketfart. Det ser man i sagen om Gamestop. (Side 8-9)

ADVARER MOD GLOBAL DIGITAL KLØFT OG TECHGIGANTERNES MAGT

Den digitale udvikling rummer et enormt potentiale, men på det aktuelle møde i World Economic Forum retter fokus sig mod truslerne fra Big Tech, de sociale medier og kunstig intelligens. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FINANSTILSYNET KLAR TIL INDGREB VED STORMLØB PÅ AKTIER

De seneste dages stormløb mod aktier som den amerikanske butikskæde Gamestop har fået de danske børsmyndigheder til at rette blikket mod private investorer, der går sammen på nettet og beslutter sig for at banke til kursen på en bestemt aktie. (Forside, side 6–7)

ERHVERVSORGANISATIONER ER FORUNDREDE, SKUFFEDE OG ÆRGERLIGE

De nuværende coronarestriktioners forlængelse frem til den 28. februar møder mildest talt kritik i dansk erhvervsliv. Dansk Erhverv, DI og SMV Danmark efterlyser en detaljeret genåbningsplan. (Side 4)

ØRSTED ÆNDRER I LEDELSEN – TO DIREKTØRER STOPPER

Ørsted ryster posen og skifter ud i ledelsen. Strukturen får samtidig en overhaling for at imødekomme fremtidens vækstmuligheder. (Side 8)

JYSK HENTER REKORDOVERSKUD I KRISEN

Familieselskabet Lars Larsen Group er klar til at udvide aktiviteterne med nye milliardinvesteringer. Det kan blive i alt fra selskaber til bl.a. sol-/vindenergi, ejendomme og aktier. (Side 10)

KRISEN HAR LÆRT NETCOMPANYS TOPCHEF AT UNDERSPILLE SINE KORT

Netcompany er blevet mere forsigtig og koncernen underspiller sine kort i kraft af en "ansvarlig" prognose på 15-20 pct. vækst. (Side 16)

/ritzau/FINANS