Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Flying Tiger, Danske Bank og Unibrew

1/2 06:46

BØRSEN

FLASKEHALSE PRESSER DETAILBRANCHEN HÅRDT

Mangel på containere, ugelange coronarelaterede forsinkelser og historisk høje fragtrater er blevet hverdag i detailbranchen, der mangler varer til at møde efterspørgslen. (Forside, side 6-7)

TIGER LUKKER ALLE BUTIKKER I USA

Flying Tiger Copenhagen lukker samtlige 13 butikker på det amerikanske marked, mindre end seks år efter den første butik blev åbnet på det oversøiske marked. (side 2)

REVISORGIGANT BULDRER GENNEM CORONA

Mens coronapandemien har gjort det svært for mange virksomhedsledere at navigere, har konsulenthusene haft travlt. KPMG realiserede i 2020 en omsætningsvækst på 22 pct. (side 4)

BETALINGSKOKS KOSTER WEBBUTIKKER ORDRER

Nets og bankerne kritiseres for at have listet en ændring i betalingsformen på nettet ind ad bagdøren. (side 8)

MEDICINALGIGANTERS UDFORDRINGER KAN BLIVE BAVARIANS HELD

Store medicinalgiganters udfordring med at skabe en virkningsfuld covid-19-vaccine kan bane vejen for Bavarian Nordics potentielle vaccine. (side 12)

DANSK SKATTEJAGT I EU-KASSE MED 5600 MIA. KR.

Låget lettes til april på EU's nye genopretningsfond med 750 mia. euro. Der er utålmodighed i dansk erhvervsliv for at få en del af den store økonomiske kage. (side 14)

ADVARSLER TIL EU: PAS PÅ MED VACCINENATIONALISME

Fra flere sider advares der mod at stoppe eksport af vacciner og ingredienser, efter at EU har indført en ny eksportkontrol. (side 16)

NORDEA: SÆLG UD AF C25-SELSKABERNE

Det er tid til at skrue ned for sine investeringer i danske aktier, efter det massive kursridt, de største danske børsselskaber har leveret, siden markedet ramte bunden af coronanedturen (side 20)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NORDEA OG DANSKE BANK HAR OVER 160 MIA. KR. I SORT ENERGI

De to danske banker beskyldes for ikke at holde deres klimaløfter, efter Forbrugerrådet Tænk er kommet med et nyt værktøj, der skal hjælpe bankkunderne med at gennemskue bankernes finansiering af fossil energi (Forside, side 6-7).

STIFTERNE AF RESTAURANTKÆDEN GORM'S TAGER KONTROLLEN TILBAGE

Tre år efter Orklas opkøb af aktiemajoriteten i Gorm's vælger stifterne at købe selskabet tilbage, da det ifølge stifterne ikke er gået som håbet (Forside, side 8).

UKLAR AFTALE KAN KOSTE MINKAVLERNE DYRT

Flere uklarheder i erstatningsaftalen for minkavlerne skaber bekymringer i erhvervet. Det er blandt andet uvist, hvordan værdien af en stor del af produktionskapaciteten skal opgøres (Forside, side 12).

DANSKERNES PENSIONER FIK ET HÅRDT SPARK AF CORONAPANDEMIEN

Danskernes pensioner fik et negativt afkast på omtrent 260 mia. kr. i første kvartal af 2020 under de voldsomme coronakursfald (Forside, side 14-15).

ROYAL UNIBREW VENTES AT OVERGÅ SINE FORVENTNINGER

Den danske bryggerivirksomhed Royal Unibrew har tilsyneladende klaret sig godt under coronakrisen sammenlignet med virksomhedens konkurrenter. Bryggerigruppen ventes nu at øge sin bundlinje i 2020 (Forside, side 16-17).

BERLINGSKE BUSINESS

MEDIETOPCHEF I STRID MED BYRÅDSMEDLEM OM SEXANNONCER

Formand for JP/Politikens Hus, Lars Much, er havnet i en strid med det radikale byrådsmedlem David Munis Zepernick. Han er utilfreds med, at mediehuset tjener penge på Ekstra Bladets sexannoncer. Mediehuset mener, at Zepernick optræder injurierende. (Forside, side 4-5)

OVERVISMAND: CORONA OG STOR ÆLDREBYRDE VIL PRESSE DANSK ØKONOMI

Efter coronakrisen står danskerne over for en verden med flere ældre i forhold til unge. Vi må forvente pres på de offentlige udgifter, understreger overvismand Carl-Johan Dalgaard. (side 6)

BIOS OPGIVER PRIVAT AMBULANCEDRIFT I DANMARK

Det hollandske ambulanceselskab Bios har mistet tilliden til de danske myndigheder og mener ikke, at det kan lade sig gøre for andre end det offentlige og Falck at drive forretning på det danske ambulancemarked. (side 8)

/ritzau/FINANS