Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriserne stiger til højeste niveau i 13 måneder

9/2 08:35

Oliepriserne stiger tirsdag morgen til det højeste niveau i 13 måneder, efter at produktionsnedskæringer hos store olieproducenter og forhåbninger om bedring til brændstofefterspørgslen i fremtiden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 61,01 dollar mod 60,23 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,40 dollar mod 57,77 dollar mandag eftermiddag.

Begge referenceolier er steget til det højeste niveau siden januar 2020, mens kontrakterne på oliefutures har kurs mod syvende måned i træk med prisstigninger.

Priserne løftes ifølge Reuters af yderligere produktionsnedskæringer fra Saudi-Arabien i februar og marts, og af at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, sammen med allierede lande som Rusland har begrænset sit udbud.

Investorer regner med, at olieefterspørgslen vil forbedres, når vaccinerne mod covid-19 slår igennem. Dertil løftes oliepriserne også af en svækket dollar.

- Fremgang i USA's hjælpepakkeforhandlinger og optimisme omkring udrulningen og effekten ved vaccinerne i resten af 2021 samt en lidt svagere amerikansk dollar hjælper på udsigterne, selv om der var blandede nyheder omkring effektiviteten af de nuværende vacciner over for den sydafrikanske variant, siger Stephen Innes, der er chefstrateg i Axi, til Reuters.

Stephen Innes forholder sig fortsat forsigtig, men vurderer samtidig over for Reuters, at fremtidsudsigterne for olieefterspørgslen ser fornuftige ud.

Investorerne afventer udviklingen i de amerikanske olielagre, der offentliggøres senere på ugen. Ifølge en foreløbig rundspørge fra Reuters ventes en stigning i både olie- og benzinlagrene, mens destillatlagrene ventes at være faldet.

Guld- og kobberpriserne stiger ligeledes tirsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1842,20 dollar mod 1837,75 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 8105,50 dollar mod 8036,25 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS