Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Corona: EU-lande indgår aftale om at kunne producere Sputnik V - NY2

15/3 11:54

De store EU-lande Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland har indgået aftaler med Rusland om at kunne producere Sputnik V-vaccinen.

Det siger Kirill Dmitrijev, der leder Ruslands fond for direkte investeringer (RDIF), ifølge nyhedsbureauet AFP og det russiske nyhedsbureau Tass.

- RDIF har allerede landet aftaler med selskaber fra Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland om at iværksætte produktion af Sputnik V, siger han.

RDIF har ansvaret for international markedsføring af den russiske vaccine.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har på nuværende tidspunkt anbefalet fire vacciner til brug i EU, og EU-Kommissionen har efterfølgende godkendt dem. Det drejer sig om vacciner fra Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johson.

Sputnik har ikke sendt en formel ansøgning om EU-godkendelse. Men EMA gik 4. marts i gang med at undersøge forsøgsdata for vaccinen. Det kan potentielt bane vej for en godkendelse i EU.

Ifølge Kirill Dmitrijev giver aftalerne mulighed for, at det europæiske marked kan blive forsynet med Sputnik V-vacciner, "når den godkendes af EMA".

EMA kan ikke godkende vacciner til brug i EU. Agenturet kommer med en anbefaling, hvorefter EU-Kommissionen står for en eventuel godkendelse. Det er tidligere sket, samme dag som EMA kom med sin anbefaling.

Det videnskabelige tidsskrift The Lancet offentliggjorde i februar resultater, der viser, at Sputnik-vaccinen er sikker og over 90 procent effektiv.

3,5 millioner personer i Rusland har modtaget begge stik med Sputnik V.

/ritzau/