Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Morgan Stanley giver kunder adgang til bitcoin-fonde - NY

17/3 17:30

Morgan Stanley vil som den første af de store amerikanske banker give visse kunder adgang til at investere direkte i bitcoin.

Det skriver CNBC.

Ifølge en intern besked vil storbanken give adgang til tre investeringsfonde, der beskæftiger sig med bitcoin.

Det vil dog ifølge CNBC kunne være en mulighed for kunder, der har minimum 2 mio. dollar i aktiver hos Morgan Stanley, mens investeringsvirksomheder med minimum 5 mio. dollar hos banken også vil få tilbuddet.

Samtidig skal de pågældende konti skal være minimum seks måneder gamle, skriver CNBC.

Kursen på bitcoin tog i weekenden et stort spring og var for første gang over 60.000 dollar. I løbet af ugen er kursen dog stabiliseret en kende og bitcoin handles onsdag eftermiddag i 54.950,60 dollar ifølge Markets.com

Mens Morgan Stanley nu lader til at lukke bitcoin ind i varmen, er Bank of America en kende mere forbeholden.

I en kommentar onsdag skriver storbanken ifølge Bloomberg, at den ikke ser "nogen god grund" til at eje bitcoin, bortset fra hvis man regner med at prisen vil stige. Og det sker kun, hvis udbuddet overstiger efterspørgslen.

Det skyldes blandt andet, at bitcoin ikke er bundet til inflationen eller tilbyder stabile afkast. Det er derfor "upraktisk" at placere sin formue i og som betalingsmiddel, skriver banken.

Samtidig påpeger Bank of America, at udbuddet af kryptovalutaen er kunstigt lavt, da det er begrænset til 21 mio. enheder og udbuddet halveres hvert fjerde år.

/ritzau/FINANS