Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg/SHB: Emission har lagt pres på aktiekursen - men det vender nu

26/3 07:35

Nordiske forsikringsselskaber har den seneste tid nydt godt af stigende renter, men Tryg har haltet efter, fordi selskabets emission på 37 mia. har presset aktiekursen.

Men inden længe har stormen lagt sig, vurderer Handelsbanken, som spår en stærk tid for Tryg-aktien resten af 2021.

- Presset på Tryg-aktien ventes at aftage i den nærmeste fremtid, idet fortegningsemissionen nu er ved at være et overstået kapitel, skriver Handelsbanken i en kommentar.

Udover at stigende renter er et velkommen plus for forretningen, vil 2021 også blive hjulpet godt på vej af opkøbet af Alka, Trygs kundebonusprogram og samarbejdet med Danske Bank, skriver Handelsbanken.

Tryg har gennemført fortegningsemissionen i forbindelse med opkøbet af det britiske forsikringsselskab RSA. Et opkøb, som Handelsbanken vurderer har et stort potentiale.

- Når handlen er gået igennem, vil Tryg være det største skadeforsikringsselskab i Skandinavien, mens selskabet samtidig bliver det tredjestørste forsikringsselskab i Sverige og Norge. Opkøbet vil således styrke Trygs geografiske diversificering, skriver Handelsbanken videre.

Ifølge Handelsbanken venter Tryg, at opkøbet vil være med til at løfte toplinjen med 45 pct., ligesom det tekniske resultat ventes at blive fordoblet. Derudover er der udsigt til synergieffekter i niveauet 900 mio. kr., som ventes at blive realiseret i 2024.

- Opkøbet af RSA’s norske og svenske forretning samt 50 pct. af deres danske forretning ventes gennemført inden udgangen af 2. kvartal 2021, skriver Handelsbanken.

Generelt er udsigterne for skadesforsikringsmarkedet gode, vurderer banken.

- Vi betragter skadesforsikringsselskaber som værende mere modstandsdygtige over for konjunkturudsving og lavrentemiljø, skriver Handelsbanken.

Derudover fremhæver banken, at selskabet henter omkring 50 pct. af sin omsætning i det private segment. Et segment, som historisk har vist sig at være mere modstandsdygtigt under økonomiske kriser.

- Vi ser ligeledes et stort indtjenings- og udbyttepotentiale, når RSA er blevet en integreret del af resten af forretningen.

Handelsbanken har anbefalingen "køb" og et kursmål på 170 kr. I torsdagens handel faldt aktien med 0,3 pct. til 145,30 kr.

/ritzau/FINANS