Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk: Verdens største rederier tredoblede indtjeningen i 2020

7/4 06:52

Verdens ni største rederier, heriblandt Mærsk, registrerede sammenlagt en driftsindtjening i 2020, der var tre gange så stor som året forinden.

Det skriver Alphaliner i en opgørelse, der viser, at rederiernes samlede indtjening landede på 15,1 mia. dollar i 2020 mod 4,8 mia. dollar året før.

Det er i høj grad med til at understrege den voldsomme effekt, som corona-pandemien har haft på shippingindustrien i løbet af sidste år, hvor rederierne især har kunnet nyde godt af fragtrater, der har braget i vejret.

Det skete som en konsekvens af, at fragtmængderne voksede i en sådan fart, at fragtskibene ganske enkelt ikke kunne følge med.

Omsætningen hos de ni største rederier, der udover Mærsk også tæller konkurrenten Hapag-Lloyd, lød på i alt 128 mia. dollar i 2020, hvilket var en stigning på 6,5 pct. fra året før.

Det endelig resultat hos de største rederier er dermed langt fra nogle af de dommedagsagtige forudsigelser, der blev fremsat om industrien i midten af året, lyder det fra analysehuset.

Her frygtede man at branchen kunne komme til at lide et samlet nettotab på op mod 10 mia. dollar.

/ritzau/FINANS