Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar holder det laveste niveau i tre uger

12/4 14:52

Den amerikanske dollar ligger mandag med fald tæt på det laveste niveau i tre uger, idet de amerikanske renter holder niveauet omkring det seneste lavpunkt, og markedsdeltagerne afventer vigtige tal for den amerikanske inflation og detailsalget i de kommende dage.

Dollar-udvikling har i det meste af 2021 været bundet til udviklingen i de amerikanske statsrenter, efter at bekymringer over stigende inflation i USA og et stimulusdrevet økonomisk opsving udløste et hop i renterne i februar.

Men et fald i de amerikanske renter i sidste uge udløste den værste uge for dollar i 2021.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, sagde i et interview, der blev offentliggjort søndag, at den amerikanske økonomi er tæt på et punkt, hvor den bøjer opad, og han forventer et stærkt opsving i de kommende måneder. Men han advarede også mod risici som følge af en hurtig genåbning.

Markedsdeltagerne afventer nu tirsdagens tal for de amerikanske forbrugerpriser i marts.

- Vi er klar til at se de første beviser for den forventede stigning i inflationen, der ventes af mange i de kommende måneder, da basiseffekterne fra sidste år så småt træder i kraft, da det kraftige fald efter coronakrisen begynder at falde ud af de årlige beregninger, siger analytikere fra MUFG ifølge Reuters.

En euro koster mandag eftermiddag 1,1915 dollar sammenlignet med 1,1899 dollar fredag eftermiddag, og en dollar koster mandag 109,29 yen sammenlignet med 109,58 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS