Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Chr. Hansen-regnskab og bankaktier i centrum torsdag

15/4 08:18

Chr. Hansen er torsdag morgen på banen med sit regnskab for andet kvartal, og selskabet kan derfor meget vel indtage en central rolle i dagens aktiehandel.

Selskabet præciserer sine forventninger til den organiske vækst op, men realiserer en omsætning, der var lavere end markedets forventninger.

Men også flere bankaktier kan komme i fokus efter nye anbefalinger og kursmål torsdag.

Det generelle marked tegner til at åbne i svagt, negativt terræn. Den tyske DAX-future indikerer et fald på 0,1 pct., men futures for de tre ledende indeks i USA peger omvendt mod mindre stigninger forud den amerikanske aktieåbning.

Samlet sluttede eliteindekset, C25, onsdag med et minus på 0,8 pct. til indeks 1706,24.

Chr. Hansen venter nu en organisk vækst i niveauet 6-8 pct. Tidligere lød forventningen på 5-8 pct. Omsætningen endte i kvartalet på 260 mio. euro mod en forventning på 267 mio. euro.

Udover Chr. Hansen er der også række nye kursmål og anbefalinger, som kan være med til at sætte tonen i torsdagens aktiehandel. Det gælder i særdeleshed for bankaktierne.

Jyske Bank og Nordea har fået sin sænket anbefaling, mens Danske Bank har fået løftet sit kursmål. Derudover opjusterede Danske Andelskassers Bank, DAB, kort før markedet lukkede onsdag.

DAB venter nu et overskud før skat på mellem 65 og 115 mio. kr. mod tidligere 50-100 mio. kr., oplyser banken onsdag eftermiddag.

SÆNKET ANBEFALING TIL JYSKE OG NORDEA

Anbefalingen af aktien i Jyske Bank er onsdag blevet sænket til "hold" fra "køb" af finanshuset SEB Bank. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet for aktien er dog samtidig blevet løftet til 309 kr. fra førhen 296 kr.

Det nye kursmål indikerer et begrænset potentiale på 2,7 pct. i forhold til lukkekursen onsdag i 301 kr.

Nordea har fået sænket sin anbefaling hos Handelsbanken til "hold" fra "køb". Det skriver Bloomberg News.

Til gengæld sættes kursmålet op til 90 svenske kr., hvilket svarer til 65,96 kr., fra 82 svenske kr. - svarende til 60,52 kr.

Nordea lukkede onsdag med en stigning på 0,5 pct. i 64,12 kr.

LØFTET KURSMÅL TIL DANSKE

Kursmålet for aktien i Danske Bank er onsdag blevet løftet til 136 kr. fra førhen 130 kr. af finanshuset DNB Markets.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb". Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 12 pct. i forhold til lukkekursen onsdag i 121,30 kr.

HÆVET KURSMÅL TIL DSV

Fra analytikerne er der også nyt til DSV Panalpina og Ørsted.

Kursmålet for aktien i DSV Panalpina er onsdag blevet sat op med 19 pct. til 1400 kr. fra førhen 1175 kr. af finanshuset SEB Bank.

Det nye kursmål indikerer et potentiale på knap 9 pct. i forhold til lukkekursen onsdag i 1287 kr.

Ørsted har omvendt fået sænket til kursmål. Jefferies har fået skåret sit kursmål til 950 kr. fra 1100 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg.

Anbefalingen er fortsat "hold".

Ørsted -aktien lukkede onsdag med et fald på 2,1 pct. til 1012 kr.

Derudover er der også nyt til North Media og forretningsbenet FK Distribution, der har indgået en aftale med Deutsche Post om et udviddet samarbejde.

SAS tager også en god nyhed med sig ind i dagens handel. Efter et flertal i Folketinget tirsdag blev enige om at lempe på de danske rejserestriktioner, har SAS haft travlt med billetsalget. Det skriver Finans.

/ritzau/FINANS