Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med Chr.Hansen, Mærsk og Nemlig

16/4 06:42

BØRSEN

SELSKAB BAG MOBILEPAY-APP KLAR TIL BØRSENTRÉ I MILLIARDSTØRRELSEN

It-selskabet bag Mobilepay og NemID-appen planlægger en børsnotering i starten af juni. Virksomheden, der har tidligere Nordea-chef Julie Galbo som formand, ventes at blive værdisat til over 2 mia. kr. (Forside, side 6-7)

CHR. HANSEN-AKTIEN STRAFFET TRODS FLERE LYSPUNKTER

Trods en forbedring af vækstprognoserne for hele årsregnskabet dykkede Chr. Hansen-aktien kraftigt efter halvårsregnskabet. (side 8)

REGERINGEN GIVER VIRKSOMHEDER RET TIL ØGET BRUG AF SUNDHEDSDATA

Brugen af sundhedsdata til at finde bedre behandlinger er i fokus i regeringens life science-strategi, der præsenteres fredag morgen (side 10)

SKATTESMÆK PÅ VEJ TIL INVESTERINGSFORENINGER

Danske investorer i investeringsforeningier med aktier for milliarder af kroner kan se frem til at få deres afkast beskattet langt hårdere end i dag, hvis en ny lov fra skatteministeren kommer igennem Folketinget. (side 12)

STRIBE AF BANKER OPJUSTERER I KØLVANDET PÅ BOLIGVÆKST

Flere af landets banker har opjusteret forventningerne til årsregnskabet. Det skyldes blandt andet den høje aktivitet på det danske boligmarked. (side 14)

SKATTEFORHOLD FRA MÆRSK-HANDEL KULEGRAVES

Rigsrevisionen er gået i gang med at grave i to oliemilliardhandler i Nordsøen. Skatteforhold er mistænkelige, mener statsrevisor. (side 20-21)

GRØN AKTIE I HISTORISK OVERTEGNING PÅ 861 PCT.

Investorer flokkes om at få aktier i Hydract. Det må ifølge selskabets direktør skyldes det håndgribelige produkt og bæredygtige profil. (side 28)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TÆNKETANK: RISIKO FOR EKSTRAREGNING MÅ IKKE BREMSE ENERGIØ I NORDSØEN

Risikoen for en milliardstor ekstraregning til staten må ikke stå i vejen for projektet med en ny energiø i Nordsøen, mener Joachim Sperling, der er topchef i tænketanken Axcelfutures. (Forside, side 6-7)

TDC LUKKER ALLE ERHVERVSBUTIKKER

TDC driver i dag 11 erhvervscentre rundt om i Danmark. Men færre og færre kundebesøg i de fysiske butikker får nu TDC-ledelsen til at sadle om. (side 2)

DANSKE MODE- OG DETAILSELSKABER RAMT AF SMITTEBØLGE I EUROPA

Samtidig med at genåbningen ruller i Danmark, er der stramme coronarestriktioner i blandt andet Tyskland samt andre nabolande, hvilket rammer danske detailselskabers udenlandske forretninger hårdt. (side 4)

PROGNOSE: VERDENSØKONOMIEN VIL SE STÆRKESTE OPSVING I 40 ÅR

Verdensøkonomien vil få en vækst, som ikke er set tilsvarende i et halvt århundrede, spår ny prognose. (side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANKER LØSNER OP OVER FOR KRYPTOVALUTA

Kryptovaluta har i 2021 manifesteret, at den skal tages alvorligt som en spiller på de finansielle markeder, hvilket har ført til, at Danske Bank nu åbner op for muligheden for en "mindre restriktiv tilgang" (side 2).

ENDNU EN AFLYST VACCINEPLAN KAN KOSTE 100.000 JOB I SOMMER

I tilfælde af, at Johnson & Johnsons coronavaccine lider samme skæbne som AstraZenecas, kan det blive en meget hård sommer for mange tusinde virksomheder (side 8).

IVÆRKSÆTTERE KÆMPER FOR AKTIER TIL DE ANSATTE

En række danske iværksættere og Dansk Erhverv vil have et bedre system til at udstede medarbejder-aktier som en del af aflønningen, men visse komplekse regler spænder ben (forside, s. 6-7)

NEMLIG.COM-DIREKTØR: KRITIKKEN AF ARBEJDSFORHOLD ER MISVISENDE

Stifteren af Nemlig.com, Stefan Plenge, tager nu sit standpunkt i den hidsige debat om arbejdsforholdene på internetsupermarkedets lager i Brøndby. Han afviser, at der skulle være kritisable arbejdsforhold (forside, s. 4-5)

/ritzau/FINANS