Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Danske Bank, Genmab og Gyldendal

21/4 06:32

BØRSEN

USA SAGSØGER DANSKE BANK I HVIDVASKSAG

I kølvandet på hvidvasksagen har den amerikanske stat anlagt en civil erstatningssag mod Danske Bank og den tidligere topchef Thomas Borgen. Det er så vidt vides første gang, USA sagsøger en dansk virksomhed. De amerikanske myndigheder mener ikke, banken håndterede hvidvasksagen korrekt og vil have erstattet det tab, pensionskassen for statsansatte har haft på Danske Bank-aktien. (Forside, side 6-7)

MAKKERPAR TJENER STORT PÅ COUNTER-STRIKE-MEDIE

En hjemmeside, der startede som hobbyprojekt, blev solgt for kæmpe beløb. Men stifterne vil ikke give slip. (Side 2)

SPAR NORD SER BOLIGMARKEDET BREMSE

Stærkt boligmarked får Spar Nord til at opjustere forventningerne for 2021, men topchef venter færre bolighandler. (Side 4)

19 DIREKTØRER I DANSKE BANK I LØBET AF FEM ÅR

Udskiftningen af topchefen i Danske Bank er den seneste i en række rokader på bankens direktionsgang de seneste år. Carsten Egeriis er den fjerde topchef i Danske Bank siden 2018. (Side 8)

STOR EFTERSPØRGSEL PÅ METALLER SENDER PRISER OP

Metalgrossisten Alumeco er lige nu i en ekstrem situation, hvor producenterne slet ikke kan følge med efterspørgslen. (Side 10)

GENMABS KRÆFTMEDIKAMENT VINDER ANDELE I FRONTLINJEN

Flere godkendelser i kombination med andre lægemidler og flere indikationer sender salget af Genmabs kræftsællert Darzalex op med 42 pct. i første kvartal. (Side 12)

NU BIDER OGSÅ GYLDENDALS AKTIONÆRER FRA SIG

Den seneste tid har en del pensionskasser været ude med riven over for flere ledelser. Ved Gyldendals generalforsamling tirsdag kritiserede Akademikerpension ledelsen. Især for manglende transparens. (Side 14)

LUNAR VARSLER ENDNU FLERE OPKØB I 2021

Den internetbaseret bank Lunar nøjes ikke med opkøbet af den svenske låne og opsparingsplatform Lendify. Direktør sigter efter flere opkøb i 2021. (Side 16)

STORBANK: CYKLISK OPTUR ER SLUT FOR NU

Small cap- og value-aktier har tabt terræn de seneste uger, mens it-aktier har fået comeback. Markedet er på vej ind i næste fase ifølge strateg. (Side 26-27)

BERLINGSKE BUSINESS

HAVVINDMØLLEPARK TRUES AF EDDERFUGLE

Danmarks første havvindmøllepark uden statslige støttekroner, Omø Syd, i farvandet mellem Sjælland og Lolland er kommet i strid modvind inden opførelsen. Administrerende direktør Knud Erik Andersen fra energiudvikleren European Energy frygter skrotning af ti års udviklingsarbejde. (Forside, side 4-5)

AMERIKANSKE MYNDIGHEDER TRÆKKER DANSKE BANK OG THOMAS BORGEN I RETTEN

To amerikanske myndigheder har på vegne af offentligt ansatte pensionsopsparere i USA sagsøgt Danske Bank og Thomas Borgen med krav om erstatning på grund af hvidvasksagen. Der er foreløbig tale om et erstatningskrav på 10 mio. kr. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANICAS PENSIONSFORRETNING TABER TERRÆN

Danica Pension har tabt så meget momentum, at konkurrenten Velliv står til at overtage pladsen som næststørste pensionsselskab målt på løbende pensionsindbetalinger. (Forside, side 6-7)

SPORTMASTER VIL FORTSAT ÅBNE FLERE BUTIKKER

Landets centerbutikker med mode, isenkram og andet kan onsdag atter slå dørene op for kunder efter fire måneders tvangslukning. Blandt kæderne, som vil bruge genåbningen til en offensiv, er Sportmaster. (Side 9)

ENERGIKÆMPE VIL INVESTERE I BATTERI AF STEN, DER KAN LAGRE GRØN STRØM

Energiselskabet Andel investerer 75 mio. kr. i Stiesdal Storpage Technologies, der vil opføre et anlæg, som lagrer grøn strøm i sten. (Side 12)

/ritzau/FINANS