Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk/Jefferies: Muligvis stadig plads til yderligere opjustering

27/4 07:14

Selv om Mærsk mandag aften skruede voldsomt op for sine forventninger til hele 2021, der blev løftet med i omegnen af 27,5 mia. kr., er der måske fortsat plads til yderligere opjusteringer i løbet af året.

Sådan lyder vurderingen fra amerikanske Jefferies, der også allerede inden mandagens opjustering havde varslet, at både Mærsks egne forventninger og konsensus var alt for lavt.

- Vi vurderer, at der fortsat kan være mulighed for et løft af forventningerne, da fragtraterne kører et godt stykke over forventningerne, skriver Jefferies-analytiker David Kerstens i en kommentar til opjusteringen.

Han påpeger, at en stigning på 5 pct. i fragtraterne vil give yderligere omtrent 1,3 mia. dollar til driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA).

Mærsk venter efter opjusteringen mandag et driftsoverskud (EBITDA) på 13-15 mia. dollar mod den tidligere forventning om 8,5-10,5 mia. dollar.

Konsensus blandt analytikerne lå ifølge Jefferies inden opjusteringen på 11,5 mia. dollar, mens Jefferies selv ventede et driftsoverskud på 14,5 mia. dollar.

/ritzau/FINANS