Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Vestas, ISS, Mærsk og FLS trækheste i grønt C25

5/5 17:08

Der var onsdag dømt fest og farver på en regnskabstung dag på det danske aktiemarked. Det danske eliteindeks klarede sig bedre end sine europæiske kollegaer, der dog også revancherede sig for tirsdagens fald.

C25-indekset steg 2,3 pct. til 1775,88 og revancherede dermed tirsdagens fald på 2 pct. Kun tre selskabet endte i rødt - Pandora faldt mest af de 25 eliteaktier.

Fire af de regnskabsaktuelle C25-selskaber - ISS, Vestas, FLSmidth og Mærsk - endte i toppen, mens Novo endte i den tunge ende. Mærsk aktierne satte endda rekord sammen med Demant, DSV og Novozymes.

- De er svært at finde mange hår i suppen i de regnskaber, der er leveret onsdag, siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans og ser det som forklaringen på, at det danske marked klarede sig relativt meget bedre end kollegaerne ude i Europa.

HØJERE ORDREPRISER HOS VESTAS

Vestas har fået en svær start på året med et stort dyk på stort set alle poster i første kvartal, men en fastholdt prognose sender ifølge Sydbanks Vestas-analytiker og aktieanalysechef, Jacob Pedersen, et vigtigt signal om, at selskabet kan indhente det, man er kommet bagud. Yderligere lægger analytikerkorpset også vægt på en bedre end ventet udvikling i de gennemsnitlige salgspriser.

Aktien endte dagen 8 pct. højere 248,80 kr.

Servicekoncernen ISS har i første kvartal leveret en organisk vækst på minus 5,6 pct., hvor analytikerne havde frygtet et minus på 9,2 pct.

- ISS' retorik om, at tingene går efter planen, skaber lettelse og giver håb om, at topchef Jacob Aarup kan få vendt retningen. Aktien er også en af de mest shortede i Danmark, så her kan lukkede positioner også være med til at sende aktien op, vurderer Martin Munk fra Jyske Bank.

ISS-aktien steg 9,3 pct. til 128,60 kr.

BEDRE LØNSOMHED HOS FLS

Et positivt miks af overraskende lønsomhed, større ordreindgang end ventet og mindre belastning af forsyningsproblemer og mobilitetsrestriktioner præger ifølge aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen det regnskab for første kvartal, som FLSmidth fremlagde onsdag morgen.

Ordreindgangen overraskede også positivt på trods af mobilitetsrestriktionerne, og Sydbanks analytiker fremhæver også de positive fremtidsudsigter i Mining-divisonen.

FLSmidth-aktien steg 7,4 pct. til 254,10 kr.

A.P. Møller-Mærsk havde allerede løftet sløret for de vigtigste nøgletal for første kvartal, men rederi- og logistikkoncernen leverede onsdag overraskende gode tal for logistikdivisionen. Aktien bliver desuden understøttet af en fremskyndelse af det igangværende aktietilbagekøbsprogram så den resterende del på 6,7 mia. kr. bliver udført i én fase startende medio maj til ultimo september 2021. Desuden lanceredes allerede et nyt to-årigt program på 31 mia. kr.

Mærsks B-aktie steg 6,9 pct. til 16.030 kr., hvilket var kursrekord.

OPJUSTERING FRA NOVO NORDISK

Novo Nordisk blandede sig i koret af opjusterende selskaber. Novo løftede også sit aktietilbagekøbsprogram med 1 mia. kr. til 18 mia. kr.

- Stærk start på året, vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Der er dog ét hår i suppen, da salget af diabetespillen Rybelsus - den orale udgave af Ozempic - skuffede ved kun at nå 729 mio. kr. mod ventet 1040 mio. kr. blandt analytikerne.

Novo Nordisk endte måske derfor i den tunge ende af C25, men dog med en stigning på 0,4 pct. i 459,25 kr.

STÆRKT TABLETSALG HOS ALK

Uden for C25 præciserede allergikoncernen ALK-Abélló sine forventninger til hele året i opadgående retning i kvartalsregnskabet, der generelt også var bedre end ventet.

- Det er især et stærkt tabletsalg, der driver fremgangen. Det kan markedet godt lide, pointerer Martin Munk.

ALK-Abélló-aktien steg 6,6 pct. til 2780 kr.

Pandora-aktien endte i bunden af C25 med et fald på 1,2 pct. i 743.00 kr. efter en stigning tirsdag på 6,0 pct. efter regnskab og opjustering.

Genmab, der aflagde regnskab efter lukketid emndte også med et fald. Aktien belv sednt ned med 0,1 pct. til 2223 kr.

/ritzau/FINANS