Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Aktiemarkederne i grønt forud for rentemøde

15/6 08:13

Tirsdagens aktiemarkeder tegner til at åbne med stigninger, inden der kommer nyt fra den amerikanske centralbank, FED, onsdag. Mandag steg aktiemarkederne både i Europa, Nordamerika og Asien.

Tirsdag lukkede det danske C25-indeks i rekordniveau med en stigning på 0,9 pct. til 1830,56. Dermed bliver rekorden fra 9. juni i 1815,43 overgået.

- Positiviteten på de europæiske aktiemarkeder på ugens første handelsdag var en tydelig indikation på, at markedsdeltagerne på nuværende tidspunkt fuldt ud stoler på centralbankernes prognoser om, at de nylige inflationsstigninger vil være af midlertidig karakter, skriver Handelsbanken i bankens morgenrapport.

Onsdag er der møde i den amerikanske centralbanks renteudvalg FOMC, Federal Open Market Committee, med et efterfølgende pressemøde af Jerome Powell, der er centralbankchef. Medlemmer af centralbanken har af flere omgange sagt, at inflationen er forbigående.

I et forventet grønt marked kan Vestas og Ørsted tage fokus efter henholdsvis at G7-landene hen over weekenden forpligtede sig til nye klimamål.

Aktierne steg henholdsvis 5 pct. til 224,30 kr. og 3,2 pct. til 868,20 kr.

Den tyske DAX-future indikerer en stigning forud for den europæiske åbning på 0,3 pct. I USA peger futures for de tre ledende indeks på en åbning i New York mellem 0,1 pct. og 0,2 pct.

ORPHAZYME STADIG I MODVIND

Aktien lukkede i et fald på 18,6 pct. til 65,50 kr. mandag. Det sker efter, at aktien var i vælten den seneste uge, hvor den uden selskabsrelevante nyheder og efter spekulativ handel steg med 1400 pct i USA.

Efter det stunt blev selskabets aktiekurs fredag halveret i USA.

JUTLANDER BANK I HOP EFTER FUSIONSNYHED

I forbindelse med at Jutlander Bank fusionerer med Vendsyssel Bank og skal afnoteres fra den dansk børs, stiger aktien og bestyrelsesformand i banken Finn Hovalt Mathiassen kaldte det mandag "rettidig omhu".

Aktionærerne vil som vederlag ved fusionen modtage 350 kr. per aktie, som er en præmie på 32,6 pct. i forhold til lukkekursen fredag på 264 kr. Det medførte, at aktien lukkede mandag med en stigning på 28,8 pct. i 340 kr.

/ritzau/FINANS