Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Biogen-partner opfordrer til global indsats mod Alzheimers

17/6 08:13

Biogens japanske samarbejdspartner opfordrer til global handling i kampen mod Alzheimers, som af partneren omtales som en "hemmelig pandemi".

Det skriver Financial Times.

Amerikanske Biogen har for nylig fået godkendt en lægemiddel til behandling af Alzheimers i USA.

Godkendelsen fremhæver ifølge det amerikanske selskabs partner Eisai det presserende behov for en struktur til test og behandling af sygdommen.

Lægemidlet Aducanumab, der vil blive solgt under navnet Aduhelm, er det første nye middel mod Alzheimers i knap 20 år.

Aduhelm har dog gjort sig uheldigt bemærket for sin pris på mere end 56.000 dollar om året - svarende til en årlig omkostning på knap 347.000 kr. Samtidig er der sået tvivl om behandlingens egentlige effektivitet.

Eisai og Biogen er ved at tage de indledende skridt for at gøre behandlingen mere tilgængelig.

Haruo Naito, der er topchef i Eisai, fremhæver over for Financial Times behovet for, at lande verden over lovgiver med specifikt fokus på Alzheimers for at bekæmpe det høje antal af demensramte og nedbringe behandlingsomkostninger.

Ifølge topchefen koster demensrelaterede sygdomme mere end 1000 mia. dollar om året på verdensplan.

- Vi tror ikke, at Aduhelm alene vil udgøre en fundamental behandling for Alzheimers, men at nå denne milepæl vil gøre det muligt for os at visualisere vejen til, hvordan vi kan opnå en fundamental behandling, siger han til avisen.

Hvert år konstateres 10 mio. nye tilfælde af demens, hvoraf to tredjedele er Alzheimers, viser tal fra Verdenssundshedsorganisationen, WHO, ifølge Financial Times.

/ritzau/FINANS