Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Udsigt til let grøn åbning med fokus på Pandora

22/6 08:03

Der er udsigt til en let grøn åbning på det danske aktiemarked tirsdag, hvor fokus især kan blive rettet mod smykkeselskabet Pandora, der har fået en ny købsanbefaling fra Nordea.

Dermed ser den positive stemning bredt set ud til at fortsætte fra mandagen, hvor det danske C25-indeks lukkede med en stigning på 0,4 pct. i 1836,35.

Samtidig peger den tyske DAX-future, der normalt er en god indikator for det danske aktiemarked, mod en positiv åbning på 0,3 pct.

Udover herhjemme og i Europa viste også markederne i USA gode takter mandag og virkede dermed til at have rystet noget af sidste uges nedtur og bekymringer af sig.

Mandag steg de tre ledende indeks med mellem 0,8 og 1,8 pct. ovenpå sidste uges store fald, der blev sat i gang af meldinger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag aften fremskrev sine renteforhøjelser til 2023.

Tirsdag vil investorerne derfor også have blikket rettet mod centralbankchef Jerome Powell, der klokken 20 taler i Kongressen i USA.

PANDORA FÅR LØFTET ANBEFALING

Pandora har fået løftet sin anbefaling hos Nordea til "køb" fra "hold".

Det skriver PLX.AI.

Samtidig lyder kursmålet nu på 1100 kr. Tidligere var der fra bankens side ikke indikeret kursmål på grund af anbefalingen "hold".

Pandora-aktien lukkede mandag med en stigning på 0,6 pct. i 817,60 kr. Siden årets start er aktien steget knap 21 pct.

MAERSK DRILLING MED NYT KURSMÅL

Maersk Drilling har fået løftet sit kursmål hos Sparebank 1 til 280 kr. fra 200 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen lyder fortsat "neutral".

Drilling-aktien lukkede mandag med et fald på 0,5 pct. i 255,60 kr.

FINANSAKTIER I FOKUS

Selskaber som Danske Bank, Jyske Bank og Nordea kan komme under lup i tirsdagens handel, efter at statsrenterne igen vendte rundt mandag og begyndte at stige. De skete oven på uger med inflationspres samt sidste uges høgeagtige melding fra den amerikanske centralbank, der peger mod fremrykkede renteforhøjelser.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg mandag med 5 basispoint til 1,49 pct.

Aktien i Danske Bank lukkede mandag med et plus på 1,1 pct. i 112,15 kr.

Udenfor eliteindekset steg Jyske Banks aktie 0,8 pct. til 306,30 kr., og Nordea steg 1,5 pct. til 69,57 kr.

/ritzau/FINANS