Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand/Nordnet: Sjældent stor mistillid - men stort potentiale

30/6 14:50

Aktien i Alm. Brand er styrtdykket efter annonceringen 11. juni af opkøbet af Codans danske aktiviteter.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet har sjældent set så stor en mistillid, men peger samtidig på, at "mulighederne for en aktiefordobling over de kommende tre år er til stede for de meget risikotolerente og tålmodige".

- Alm. Brand har fået strategiske roser for sit køb af Codan i Danmark. Prisen derimod har økonomisk forvandlet den ros til et mareridt for investorer. Aktien er ikke kun faldet, men reelt styrtdykket. Det må gøre et meget stort indtryk på ledelsen, men måske har de stillet investorerne noget i udsigt, som investorerne har overset?, skriver Per Hansen i en kommentar til udviklingen.

Lige før annonceringen af opkøbet kostede aktien i Alm. Brand lige over 60 kr., men siden er den faldet til niveauet 45-46 kr.

Ifølge Per Hansen trækker tre forhold aktien ned. Den høje pris for aktiviteterne på 12,6 mia. kr., manglende tillid til synergierne på 600 mio. kr., samt frygt for kapitaludvidelsen, der skal rejse ca. 11,6 mia. kr. til finansieringen.

Af en blandt flere muligheder peger investeringsøkonomen dog på, at markedet "blot" skal absorbere en kapitaludvidelse på lidt over 5 mia. kr.

- De andre 5-7 mia. kr. bliver tegnet af storaktionæren Alm. Brand af 1792 fmba. Samtidig er der mulighed for at lave en delfinansiering ved salg af Alm. Brands Liv og Pension. Denne operation vil ikke kun indbringe anslået 1 mia. kr., men vil også frigive yderligere kapital, noterer han.

/ritzau/FINANS