Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eli Lilly og Banner samarbejder om Alzheimer-middel - NY

15/7 16:20

Eli Lilly har annonceret et samarbejde med Banner om fase 3-forsøg af medicinalselskabets Alzheimermiddel Donanemab.

Det skriver Bloomberg News.

Den amerikanske medicinalkoncern fik i slutningen af juni den eftertragtede status af "breakthrough therapy" hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Det eftertragtede stempel gives til lægemiddelkandidater, der er udvikles mod alvorlige sygdomme, og hvor foreløbige data indikerer, at midlet kan forbedre behandlingsmulighederne væsentligt.

Med beslutningen forpligtede FDA sig til at hjælpe med tilrettelæggelsen af de kliniske udviklingsprogrammer. Blandt andet gennemfører Lilly i øjeblikket et fase 3-studie med Donanemab.

Som en del af samarbejdet vil Banner udnytte sin ekspertise i forsøget og blandt andet være med til at stå for registrering af forsøgsdeltager, oplyser Eli Lilly torsdag.

Eli Lilly og Banner er forpligtet til at bruge screenings- og behandlingsdata som en fælles videnskabelig ressource.

- Dette samarbejde kombinerer Eli Lillys mere end 30 års dedikation til Alzheimers forskning med Banners unikke ekspertise og viser vores kollektive forpligtelse inden for sundhedssektoren for at finde potentielle behandlinger til at finde en behandling for denne ødelæggende sygdom, siger Mark Mintun, M.D. og vicedirektør for Eli Lillys forskningsafdeling inden for smerte- og nervesygdomme, i en meddelelse.

Fase 3-forsøget skal finde ud af, om Donanemab kan forhindre klinisk progression hos patienter, der har tegn på Alzheimers, men endnu ikke viser kliniske symptomer, oplyser selskaberne.

Eli Lilly har for nyligt gennemført et fase 2-studie med Donanemab til behandling af Alzheimers sygdom, og selskabet planlægger på baggrund af det studie, at indsende registreringsansøgning til de amerikanske myndigheder senere i år, oplyste selskabet i juni.

Det sker under et accelereret program, hvor myndighederne forpligter sig til at til stilling til markedsføringsansøgningen allerede efter seks måneder. Traditionelt er behandlingstiden på ti måneder.

Eli Lilly falder 1,4 pct. på børsen i New York.

/ritzau/FINANS