Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

3M forudser dobbelt så stor fald i bilproduktion efter microchipmangel

13/9 17:39

Manglen på microchips til bilindustrien betyder, at der vil være tomme bilfabrikker verden over ind i 2022.

Det er vurderingen fra konklomeratet 3M, der blandt andet leverer udstyr til industrien, ifølge Bloomberg News.

Udviklingen betyder også, at 3M tror på et dobbelt så stort fald i produktionen af nye biler sammenlignet med tidligere estimater. Nærmere bestemt mener finansdirektør Monish Patolawala, at der vil blive produceret 6 pct. færre bil i årets andet halvår, mens den tidligere forventning var 3 pct., skriver Bloomberg.

- Indtil du ser, at adgangen til microchips stiger og der er en vedvarende forsyning af chips, så vil du se, at udstyrsproducenter til bilindustrien skal igennem op- og nedture for at holde deres fabrikker kørende, siger finansdirektør Monish Patolawala.

Bilproducenter som Toyota, General Motors og Volkswagen har været nødt til at begrænse deres produktion på grund af manglen på microchips.

Ifølge Bloomberg News har Toyota for nyligt skåret yderligere i sine produktionsforventninger, mens General Motors ser en forværret situation året ud. Volkswagen forudser, at situationen kan vare ved i flere år.

Aktien i 3M stiger 1,4 pct. mandag.

.\\˙ MarketWire