Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea: Kinesisk ejendomsgigants krise en trussel - men ikke ny Lehman

20/9 11:30

Den kinesiske ejendomsgigant China Evergrande Group har store gældsudfordringer, som truer selskabets overlevelse, og frygten for et kollaps breder sig nu til andre dele af aktiemarkedet.

Blandt investorerne er der bekymringer om en ny "Lehman-situation", men det er formentlig uden grund, vurderer Nordea i en analyse.

- Det tvivler vi stærkt på, at det er. Det er (meget) lettere at inddæmme Evergrande end Lehman, men det betyder ikke, at Evergrande-eskaleringen vil være uden konsekvenser. Markederne vil sandsynligvis forblive i "stagflation mode", skriver Nordea i analysen, hvor banken udnævner situationen omkring Evergrande til det helt store spørgsmål i markedet lige nu.

Gælden i Evergrande har hobet sig op, og særligt over de sidste fem måneder har selskabet været udfordret af et svagt projektsalg.

Aktien i selskabet dykkede mandag 10,2 pct. på børsen i Hongkong, mens Hang Seng-indekset tabte 3,3 pct. svarende til det største fald siden juli. Gælden i selskabet lyder ifølge Reuters på op til 2000 mia. yuan svarende til 305 mia. dollar.

Selskabet skal i denne uge betale afdrag på to obligationer, der udløber, og det bliver en test af, hvorvidt selskabet kan overholde sine forpligtelser over for kreditorer, skriver Bloomberg News.

- Det er muligt, at ejendomsudviklerens jordskred afslører et endnu større jordskred i den kinesiske kreditvækst, end hvad der er "officielt kendt". Det er det største spørgsmål, når man taler om kinesisk økonomi: Vi ved det reelt ikke, da vi bevidst holdes ude i mørket af myndighederne på mange målinger, skriver Nordea.

Ifølge Nordea er det forventeligt og forståeligt, at der opstår bekymringer, men banken finder det mere sandsynligt, at der lige nu råbes "ulven kommer".

- Der er en Lehman i Kina hver 36. måned, og som regel løser myndighederne det, skriver Nordea.

.\\˙ MarketWire