Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Fremgang efter forbedret risikostemning

27/9 06:34

De asiatiske aktiemarkeder stiger mandag for tredje dag i træk, idet risikostemningen er blevet bedre, selv om en styrket oliepris til det højeste niveau i tre år kan antænde inflationsfrygten og forværre den seneste høgeagtige tone fra nogle af de store centralbanker.

Der er især efterspørgsel efter aktier i banker og forbrugsvareselskaber.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,3 pct. efter tre uger i træk med fald til indekset.

På de kinesiske fastlandsbørser ligger Shanghai Composite-indekset med et fald på 1,3 pct., mens CSI 300-indekset løftes 0,3 pct. I Hongkong ligger Hang Seng-indekset med en mindre stigning på 0,2 pct.

De store kinesiske aktier understøttes, efter at landets centralbank har pumpet flere penge ind i det finansielle system, og idet investorerne håber på, at Beijing vil begrænse følgerne af den problemramte ejendomsgigant China Evergrande.

- Vi forventer, at politikerne i Kina tillader en nedgearing af ejendomssektorens gæld med henblik på at reducere "moral hazard", men vi er overbeviste om, at de aktivt vil søge at styre omstruktureringen og effektivt begrænse de finansielle konsekvenser, vurderer analytikere fra JPMorgan ifølge Reuters.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en flad udvikling, og det samme gør sig også gældende for Topix-indekset, også i Tokyo, efter at begge indeks har ligget med stigninger tidligere på dagen.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,8 pct., hvor der er fremgang på mere end 2 pct. til bankerne. I Taiwan er Taiex-indekset uændret, og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,2 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,0
Topix+0,0
Hongkongs Hang Seng+0,2
China Shanghai Composite-1,3
China CSI 300
+0,3
Taiwan Taiex+0,0
Sydkoreas Kospi+0,2
Indiens BSE Sensex+0,4
Singapores STI+1,1
Sydney ASX 200+0,8

Indeksværdi klokken 05.55.

.\\˙ MarketWire