Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eli Lilly/Sydbank: Prisfald er udtryk for presset insulinmarked i USA

28/9 13:42

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lillys prisnedsættelse på sine billigste insulinprodukter er et udtryk for skarp konkurrence på markedet for insulin i USA, hvor selskabet kæmper om markedsandele med blandt andet danske Novo Nordisk.

Det siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly vil fra 1. januar 2022 sænke listeprisen på sine ikke-brandede insulinprodukter med yderligere 40 pct. Det svarer til en samlet prisreduktion på 70 pct. sammenlignet med Humalog U-100, oplyser selskabet tirsdag.

Listeprisen på Eli Lillys Lispro vil med årsskiftet falde til 82,41 dollar for enkelte doser og 159,12 dollar for en pakke med fem.

Selskabet sænkede også priserne i april 2020, hvor de blev sat ned med 50 pct.

Det er et udtryk for, hvor konkurrencepræget og presset salget af insulin i USA er lige nu, siger Søren Løntoft Hansen, der samtidig bemærker, at der er stor politisk opmærksomhed på netop insulin.

- Det er noget, vi har set igennem nogle år. Novo Nordisk har en lidt anden tilgang, hvor de tilbyder humaninsulin rigtig billigt. Så Eli Lilly har er lidt en anden tilgang, end den Novo har, men fokus er stadigvæk også på at give adgang til billig insulin, siger han til MarketWire.

Eli Lillys prisnedsættelse vil næppe resultere i en reaktion fra Novo Nordisk, der har andre måder at udbyde insulin til overkommelige priser til forbrugere med ugunstige eller helt uden sundhedsforsikring.

Novo Nordisk sælger i stedet tidligere generationer af sine insulinprodukter til amerikanerne som betalingsvenlig løsning, fortæller Søren Løntoft Hansen.

Eli Lilly indikeres tirsdag eftermiddag 0,4 pct. lavere i 225,57 i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire