Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novozymes/CFO: Vigtig at signalere at vi også vokser efter 2025 - NY

28/9 17:10

Novozymes' nye vækststrategi løber fra 2021 til 2025. Men det har været vigtigt for selskabet at vise, at væksten ikke slutter her. Derfor er der tilføjet en ambition om at salget skal fordobles frem til 2030.

Det siger Lars Green, der er finansdirektør i Novozymes, til MarketWire efter kapitalmarkedsdagen tirsdag.

- Vi vil frem til 2025 etablere en platform, hvor vi også kan vokse fra efterfølgende. Ser vi på mulighederne i Biohealth og Nutrition, så er det nye vækstmuligheder, der kan være med til at forlænge en organisk vækst udover 2025, siger Lars Green.

- Forbinder vi det med opkøb, så ser vi en fordobling i salget i 2030. Men da det er en ret lang tidshorisont, så vælger vi at kalde det for en ambition, siger han.

Novozymes har i årene 2021 til 2025 sat sig målet om en årlig vækst på 5 pct. i gennemsnit.

- Og bryder man en fordobling af salget på ti år op, så vil det kræve en vækstrate på 7 pct. årligt, siger Lars Green og fortsætter:

- Og da vi går efter en gennemsnitlig årlig vækst på 5 pct. i de næste fem år - ja, så er vi der næsten.

VÆKSTEN KOMMER - ISÆR - FRA NYE OMRÅDER

Den nye strategi går ud på at Evolve (udvikle), Expand (udvide) og Explore (udforske) både kerneforretningerne og de nye forretningsområder. Hvor eksempelvis Vaskemiddeldivisionen bliver puttet i Evolve-kassen, så ligger Biohealth og Nutrition i Expand.

- Der ligger store vækstmuligheder i Biohealth og Nutrition, og vi ser dem som værende større end i dag. Men præcist hvor store er vanskeligt at sige. Samtidig er det også vigtigt, at vores kerneforretninger fortsat udvikles, siger Lars Green.

- Ser vi på Explore, så er det den fremtidige vækstmulighed. Lige nu er det tanker og idéer, som vi ser vækstmuligheder i, forklarer finansdirektøren.

Men det er ikke kun indefra, at Novozymes skal skabe den fremtidige vækst. Opkøb er også på programmet.

Novozymes købte sidste år op for små 1,4 mia. kr., da enzymgiganten købte amerikanske Microbiome Labs og det irske Precisionbiotic, der begge er på markedet for sundhedsprodukter.

- Vi ser opkøb som en del af vores værktøjskasse. Vi går efter virksomheder, der kan accelerere væksten indenfor nye områder. Virksomheder med nye kompetencer og nye teknologier, og hvor det vil tage os for lang tid selv at opbygge nyt og på den måde miste momentum. Og det illustrerer de to foregående opkøb også, siger Lars Green.

Oveni peger han på, at de nye produktionsfaciliteter i Blair, Nebraska, hvor Novozymes har investeret 2 mia. kr., ligeledes skal være med til at drive væksten indenfor alternative proteiner og koncernen som helhed.

.\\˙ MarketWire