Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Vestas, Chr. Hansen og Sydbank

15/10 06:32

BØRSEN

CENTRALBANKER TROR TECH-GIGANTER KAN UDKONKURRERE BANKER

Globale teknologiselskaber er godt i gang med at sætte sig på betalingsmarkedet. Det giver blandt centralbankchefer frygt for, at tech-giganterne kan blive konkurrencehæmmende monopoler. Innovation er godt, men det kan føre til misbrug og monopoler. (Forside, side 6-7)

CHR. HANSEN STRAFFET EFTER SVAGT RESULTAT

Aktiemarkedet var torsdag hård ved Chr. Hansen-aktien efter svagt resultat og forsigtige forventninger til fremtiden. (Side 4)

BUNDLINJE PÅ TÅRNFABRIK SKRABER BUNDEN

Leverandører til vindmølleindustrien er pressede. Welcon trykkes af kinesiske statssubsidier. (Side 8)

BANKER VIL HAVE ÆNDRET REGLER DER BLOKERER FOR ALTERNATIVE INVESTERINGER

Bankerne vil rådgive investorerne, så de kan navigere i den risiko, der er forbundet med alternative investeringer. (Side 12)

VESTAS VIL GENANVENDE MØLLEDELE

Kunderne vil i stigende grad efterspørge vindmøller, der kan genanvendes fuldt ud, fortæller Vestas og Siemens Gamesa. (Side 14)

UPOPULÆRE SEKTORER HAR GIVET GLOBALE AKTIER BAGHJUL I 2021

Finans- og energisektoren har taget revanche og er i 2021 spurtet fra alle andre sektorer i MSCI World. Investorer tror især på finansaktier. (Side 24-25)

URO GIVER VALUE-MEDVIND OG SMADRER MOMENTUMAKTIER

Det seneste år har budt på flere sektorrotationer, der er ødelæggende for momentumstrategiens merafkast. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

DETAILBUTIKKER FLYVER VARER IND FOR AT REDDE JULEN

Kampen om containerpladsen til varer fra Asien til Europa og USA er benhård, og det presser fragtpriserne oven i flaskehalsproblemerne. Flere danske detailkæder har bestilt varer i god tid, men nogle har ombooket varer fra skib til fly for at få dem frem inden julehandlen. (Forside, side 4-5)

PENSIONSKUNDERS AFKAST BUGNER TRODS VAREMANGEL, BOOMENDE ELPRISER OG INFLATION

Pensionskassen PFA har på ni måneder sikret pensionskunderne et afkast på 16 mia. kr., og der skal nok komme mere trods uroen i verden. (Side 3)

VERDENS KRAFTIGSTE VINDMØLLE FÅR VINGER SÅ HØJE SOM HERLEV HOSPITAL

Hver og en af Vestas' kommende kæmpemøller skal kunne producere grøn strøm til 20.000 husstande – og den allerførste skal rejses i Danmark. Men testmulighederne er for dårlige. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANISH CROWN TRÆDER PÅ SPEEDEREN

Danish Crown vil øge omsætningen med op mod 12 mia. kr. Slagterikoncernen vil købe flere forædlingsselskaber og skrue op for produktionen af færdigretter. (Forside, side 10)

ENDNU EN BANK OPJUSTERER – DENNE GANG SYDBANK

Det går bedre end først ventet i Sydbank. Banken er kommet med i klubben af banker, som har opjusteret forventningerne i de seneste uger. Sydbank opjusterede torsdag. (Side 2)

MILLIARDERNE FOSSER UD AF TURISMEN: HVERT ANDET SELSKAB HAR UNDERSKUD

En tredjedel af selskaberne i turisme- og oplevelsesbranchen er så økonomisk hårdt pressede, at de er i fare for lukning. Der skal turbo på at få udenlandske turister tilbage. (Side 6-7)

PFA-DIREKTØR TALER OM SOLIDE AFKAST – MEN HALTER EFTER RIVALERNE

Landets største pensionsselskab har puttet mere risiko ind i investeringsporteføljen, og det ser ud til at virke. (Side 11)

RÅVAREMANGEL BREMSER CHR. HANSEN

Mangel på råvarer har de seneste måneder bremset væksten hos ingredienskoncernen Chr. Hansen. Salget hæmmes samtidig af, at mange kunder stadig har store lagerbeholdninger efter coronakrisen. (Side 12)

AKTIER FRA EUROPA HAR LAGT SIG I FRONT

Efter at have haltet efter i flere år er de europæiske aktier nu kommet op i gear, og det er der ifølge kapitalforvalteren Schroders flere grunde til. (Side 15)

.\\˙ MarketWire