Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positive vinde blæser ind fra Wall Street

15/10 06:32

De asiatiske aktier avancerer fredag morgen trukket op af gløderne fra en stærk dag på Wall Street, omend bekymringer over udviklingen i den kinesiske økonomi lægger en dæmper på gevinster på de kinesiske markeder.

- Amerikanske gevinster vil øge risikolysten, men det, vi har set på asiatiske markeder for nylig og især på fastlands-Kina og Hongkong-aktier, er, at de regionale bekymringer har tilsidesat nogle af de mere positive tendenser, der kommer fra de amerikanske markeder, siger analytiker Kyle Rodda fra IG Markets i Hongkong ifølge Reuters.

MSCI's Asia APEX 50-indeks over aktier i Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 1,6 pct.

Sideløbende peger de store amerikanske indeksfutures på stigninger på 0,3 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo lægger markedsdeltagerne sig i slipstrømmen af deres amerikanske kolleger.

- Gevinster i højteknologiske aktier giver stor energi til markedet. De stiger på grund af robuste virksomhedsudsigter for oversøiske virksomheder. Mange japanske virksomheder forventes også at hæve deres forventninger for i år. Det giver medvind til markedet, siger chefanalytiker Shigetoshi Kamada fra Tachibana Securities i Tokyo ifølge Reuters.

Det toneangivende aktieindeks Nikkei 225 stiger 1,4 pct., og det brede Topix-indeks øger samtidig 1,3 pct.

På det kinesiske fastland er markedsdeltagernes mere tilbageholdende men dog positive. Shanghai Composite øger 0,3 pct., og også CSI 300 stiger med 0,3 pct.

Børsen i Hongkong er tilbage efter to dages fravær. Hang Seng indekset stiger 0,9 pct.

På de øvrige børser ligger Kospi-indekset i Seoul med et plus på 0,9 pct., Taiwans Taiex-indeks stiger 2,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 0,4 pct.

Australiens ASX-indeks ligger samtidig med et plus på 0,6 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,4
Topix+1,3
Hongkongs Hang Seng+0,9
China Shanghai Composite+0,3
China CSI 300
+0,3
Taiwan Taiex+2,3
Sydkoreas Kospi+0,9
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200+0,6

Indeksværdi klokken 6.00.

/ritzau/FINANS