Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk Drilling/CEO: Indtjeningen nær højeste siden børsnotering

3/11 09:14

Der er i Maersk Drilling tillid til, at olieselskaberne også i den nærmeste fremtid vil have brug for boretjenester, efter et år hvor oliepriserne er braget i vejret, selv om det ikke er til at sige, hvornår fremdriften for oliepriserne vender.

Det siger Jørn Madsen, administrerende direktør i Maersk Drilling, til MarketWire, efter at selskabet er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Trods en afmatning i udviklingen i tredje kvartal i forhold til årets andet kvartal, var der stadig tale om en positiv udvikling i forhold til sidste år.

Omsætningen steg i perioden til 333 mio. dollar på baggrund af en dagsrate på 219.000 dollar.

- Det forgangne år har i vores optik været et rigtig godt kvartal. Lidt lavere end det foregående kvartal, men faktisk et rigtig godt kvartal. Det er det bedste rent indtjeningsmæssigt, siden vi gik på børsen - faktisk kun slået af det, der kom lige før, siden Jørn Madsen.

I andet kvartal lød omsætningen på 350 mio. dollar som følge af en dagsrate på 230.000 dollar.

TILBAGEVENDENDE OLIEEFTERSPØRGSEL

Oliepriserne og efterspørgslen på det fossile brændstof er i årets løb løbet løbsk, hvor prisen på en tønde Nordsøolie onsdag er helt oppe i 83,53 dollar.

I Maersk Drilling ser man også i fremtiden en stor efterspørgsel på olien, men hvornår efterspørgslen vender, er der ikke en holdning til.

- Det har vi ikke umiddelbart nogen mening om, hvordan olieprisen udvikler sig. Det, vi ser, er at, der er en efterspørgsel på olie, som generelt er drevet af verdens behov, og at olie stadig er et brændstof, som vi kommer til at være afhængige af i rigtig mange år, siger topchefen til MarketWire.

Det er imidlertid Jørn Madsens vurdering, at der i den nærmeste fremtid skal ny aktivitet til for at fylde verdens oliereserver op, efter at flere olieselskaber i de senere år kun har øget aktiviteten i begrænset omfang.

Topchefen vurderer da også, at der endnu er noget vej igen, før det ikke kan svare sig for olieselskaberne at finde, bore og udvinde olie i blandt andet Nordsøen.

- De fleste olieselskaber ligger med nogle "breakeven"-priser, som er, hvornår det begynder at "make sense" at bore efter olie og udvinde det, som ligger meget lavere end det oliepriserne ligger på i dag.

- I Norge ligger de nede på 30 - måske op til 40 dollar per tønde - og vi ligger jo langt over det, siger han.

CORONA ER BLEVET HVERDAG

Der er ikke nævnt noget om coronapandemien i selskabets opdatering for kvartalet. Det skyldes ifølge topchefen, at covid-19 er blevet en del af hverdagen.

- Vi arbejder i en masse forskellige lande med mange forskellige restriktioner og mange forskellige niveauer af vaccinering, og det foregår egentlig forholdsvist udramatisk, siger topchefen.

Dermed ikke sagt, at der ikke kan opstå problemer igen - især når vi går ind i vinterhalvåret, fremgår det yderligere. Han forsikrer dog om, at det ikke gør en stor forskel i det daglige.

.\\˙ MarketWire