Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK/CEO: Alle markeder og produktområder vokser

11/11 09:30

9-13-20. Det er ikke en ny remse for at afværge nemesis, men ALK-Abellós vækstrater målt i procent og lokal valuta i årets første tre kvartaler, der torsdag har mundet ud i en opjustering af forventningerne til hele året.

Her venter ALK nu en vækst i lokal valuta på 11-12 pct. og indikerer dermed, at stimen næppe fortsætter, men at væksten klinger af i fjerde kvartal. Således voksede ALK 14 pct. i årets første ni måneder. Helt generelt er der dog "tryk på alle cylindre," fortæller ALK's topchef, Carsten Hellmann.

- Vi er der nu, hvor alle regioner, alle produktområder og alle markeder vokser godt og har tocifret fremgang. Vi gør det godt på salg og bruttomarginer, og derfor ligger vores overskud (EBITDA, red) også 114 pct. højere, siger Carsten Hellmann til MarketWire.

Sammenlignet med analytikernes forventninger inden regnskabet ligger såvel ALK's salg som indtjening da også en del højere end forudset.

Opgjort før af- og nedskrivninger endte driftsresultatet (EBITDA) på plus 124 mio. kr. mod estimeret 53 mio. kr. og 58 mio. kr. i tredje kvartal af 2020.

- Vi er der, hvor vi har en situation, hvor der ikke længere er så meget, som trækker ned. Der har i de seneste 10-12 kvartaler altid været meget, der er gået godt, men nu trækker det hele op, og det er super, siger Carsten Hellmann.

Han peger dog på, at ALK stadig står over for en stor opgave i USA, hvor salget af tabletvaccinerne udgjorde 29 mio. kr. i tredje kvartal - eller en tiendedel af salget i Europa.

- Der er altid hår i suppen. Vi er ikke der, hvor vi for ti år siden lovede, at man kunne have været i USA. Så selv om vi har god tabletvækst i USA, og det har vi (67 pct.), så er det stadig fra en lille base. Så vi står stadig med en stor opgave i USA i forhold til at få opdyrket det marked, siger Carsten Hellmann.

.\\˙ MarketWire