Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/Formuepleje: Ny coronavariant skaber usikkerhed - køb kvalitet

26/11 13:22

Fundet af en ny smitsom variant af covid-19 i Sydafrika skaber fredag nervøsitet på de finansielle markeder, der er præget af tunge aktiefald og faldende statsrenter, fordi investorerne søger mod sikker havn.

Og selv om man ikke kan udelukke en decideret korrektion på markedet, lyder anbefalingen fra Formuepleje, at man som investor bør se tiden lidt an de kommende dage, fordi meget nu vil afhænge af de data, der kommer frem om den nye covid-variant.

På lidt længere sigt holder Formuepleje derfor også fast i strategien, og kigger man langt nok frem, vil det også drive et fortsat positivt afkast.

- Der er ingen tvivl om, at det skaber bekymring om den fremtidige økonomiske vækst, når en ny variant af covid-19 melder sig, og restriktioner bliver implementeret relativt hurtigt. Det går ud over renterne og de cykliske og konjunkturfølsomme aktier, fordi der er en bevægelse mod mere sikre aktiver, siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef hos Formuepleje, til MarketWire.

- Når vi kigger på aktiedelen, er vores udgangspunkt altid at finde selskaber, der har meget kvalitet. Det vil sige stærke pengestrømme, lav gæld og høj indtjening. Den type aktier kan naturligvis også blive ramt af det her, men på den lange bane er det også det, investorerne vil søge efter. Stærke pengestrømme og indtjening vil nemlig også drive afkastet på lang sigt, fortsætter han.

SVÆRT AT VURDERE OMFANGET ENDNU

Aktiechefen fra Formuepleje peger på, at det endnu kan være svært at spå om omfanget af nedturen på de finansielle markeder.

Tendensen til at reagere hurtigt på tunge nyheder som fredagens betyder nemlig, at faldene ofte bliver tunge i starten, hvor investorerne grundet usikkerheden flytter rundt i porteføljerne og fylder mindre risikovillige aktiver i depoterne.

Men først i de kommende dage kan man for alvor blive klogere på truslen fra den nye covid-variant.

- Nu bliver der analyseret videre på, hvor smitsom den er, og hvor resistent de vaccinerede er over for den. Man kan stille mange scenarier op, og i det ekstreme tilfælde er det en situation, hvor hårde restriktioner kan komme på tale igen. Det er det skræmmebillede, som investorerne reagerer på, siger Otto Friedrichsen.

Pessimismen fredag betyder et fald på 0,8 pct. til 1910,06 for det danske eliteindeks, C25, som startede dagen med et fald på omkring 3 pct.

Kigger man ud over Europa, er faldene da også endnu større.

FTSE 100-indekset i London falder med 2,7 pct., CAC 40 i Paris bakker 3,4 pct., og det tyske DAX-indeks falder med 2,8 pct.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 2,6 pct.

Samtidig falder statsrenterne over en bred kam, mens investorerne søger i ly i den relative sikkerhed, som statspapirerne tilbyder.

Herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 8 basispoint til minus 0,06 pct.

.\\˙ MarketWire