Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med Harboe, dollar og Nationalbanken

3/12 07:06

BØRSEN

HARBOES BRYGGERI MED STÆRKT HALVÅR, MEN RÅVAREPRISER UDFORDRER

Harboes Bryggeri har leveret et flot resultat i første halvår, med både vækst i toplinje og indtjening. Dog er der stadig hårdt arbejde forude, hvis bryggeriet vil fortsætte den flotte vækst, da stigende priser på fragt og råvarer presser bryggerierne. (side 6)

CORONAKRAV I KINA SPÆNDER BEN FOR FIRMAER

Indrejse til Kina er blevet en del sværere med nye regler i forbindelse med stigende corona-smitte. Danske medarbejdere skal nemlig i isolation i mellem to og tre uger. Denne faste del af arbejdet gør det svært for en del virksomheder, blandt andet MAN Energy Solutions. (side 8-9)

NATIONALBANKEN HOLDER FAST: RISIKO SKAL TÆMMES

Nationalbanken advokerer for, at der gribes ind på det danske boligmarked. Her hober risiko sig nemlig op, i forbindelse med at der ses stadigt stigende antal afdragsfrie lån, mens det også konstateres at lånebøgerne hos realkreditinstitutterne indeholder rigtig mange højt gældsatte boligejere. (side 22)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STYRKELSE AF DOLLAR GAVNER DANSK ERHVERVSLIV

Dansk erhvervsliv med selskaber som Novo Nordisk, Lundbeck og Demant i spidsen scorer store gevinster på dette års styrkelse af dollar på næsten 10 pct. mod den danske kr. (Forside, side 6,7)

STORBANKER REGNER MED AT DOLLAR FORTSÆTTER MOD SKYERNE I 2022

Den amerikanske dollars himmelflugt over for euro ventes at fortsætte langt ind i næste år, vurdere en række storbanker. (Side 7)

DANSKE SVINDLEDE MED STOR MILITÆRKONTRAKT I USA

En 37-årig dansker har tilstået svindel med en international forsvarskontrakt, mens han var ansat i det danske selskab Blue Water Shipping. Han risikerer lang straf i USA. (Side 8)

NATIONALBANKEN ANBEFALER IGEN INDGREB

Nationalbanken mener, at der skal strammes op på boligmarkedet på to områder. (side 9)

BERLINGSKE BUSINESS

MINUSRENTE KAN VÆRE ULOVLIG - OG EN BOMBE UNDER BANKER

Dokumenter viser at Forbrugerombudsmandens jurister netop nu undersøger, hvorvidt det er lovligt at bankerne opkræver minusrenter af kunders indlånskonti. Forbrugerombudsmanden opfordres til at afprøve de negative renter ved en domstol, på trods af at Finanstilsynet, vurderede at de ikke var et problem. (side 9)

BANKER TROR PÅ SOLIDE AKTIEAFKAST I 2022 TRODS HEFTIG TURBULENS

Kombinationen af en strammere pengepolitik i USA og en ny coronabølge har haft en stor indflydelse på aktiemarkedet, som den seneste uge har oplevet noget af et fald. Dog tror bankerne stadig på gode resultater for aktierne, som den seneste måned har oplevet markante stigninger og fald. (side 11)

.\\˙ MarketWire