Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Vestas og SAS i fokus på dag med gryende optimisme

3/12 08:09

Vestas har fået sablet sin anbefaling ned og SAS rundbarberet sit kursmål, hvilket kan give lidt bølgegang i netop de to selskabers aktiekurser fredag, når handlen starter.

Modsat kan det gå for Pandora, der har fået genoptaget dækning samt hævet kursmålet et nøk.

Samlet set peger det på en fredag morgen, hvor de danske aktier kan få lidt oprejsning efter årets tredjestørste minus på 2,6 pct. til 1850,47 torsdag.

C25-indekset er faldet 8,4 pct. siden sin top på 2020,69 den 12. november. Dermed nærmer det danske marked sig den aktiekorrektion, der har været talt om i snart et par uger, og som defineres ved et fald på 10 pct. fra toppen.

Men fredag peger futures for både det tyske DAX-indeks og de amerikanske ledende indeks på et plus - det tyske med 0,8 pct. - og det er normalt en god indikator for, hvordan det danske aktiemarked starter dagen. Ser man også på udviklingen torsdag på det amerikanske aktiemarked, så sluttede dagen med plusser.

- Vi så i går en klar rotation på de globale aktiemarkeder, hvor investorer i højere grad positionere sig mod konjunkturfølsomme aktier og sektorer, der står til at stige på en større aktivitet i økonomien, skriver Philip Maldia Madsen, analytiker i Nordea, i en kommentar.

- Tiden vil vise, om rotationen har ben at gå på, da investorerne stadig overvejer risikoen ved den nye coronavariant og dermed risikoen for, at regeringer begynder at genindføre hårde restriktioner. Rotationen signalerer dog, at investorerne i nogen grad har rystet bekymringen af sig, påpeger han.

ANALYTIKERMODVIND TIL VESTAS

Vestas har fået sænket både anbefaling og kursmål af amerikanske JPMorgan. Anbefalingen sænkes til "undervægt" fra "neutral", mens kursmålet nu hedder 180 kr. mod tidligere 190 kr., viser data fra Bloomberg News.

Oveni kan Vestas se, at tyske Nordex er løbet med en 300 megawatt, MW, stor kontrakt i USA. Vestas har til dags dato ikke annonceret en ordre i fjerde kvartal.

Vestas-aktien faldt torsdag 4,8 pct. til 207,50 kr.

Pandora har fået indledt dækning af China International Capital Corporation med en "neutral"-anbefaling og et kursmål på 900 kr., viser data fra Bloomberg News.

Også Carnegie har opdateret sit syn på Pandora og hæver nu kursmålet til 1180 kr. fra 1150 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Pandora steg torsdag 0,5 pct. til 835 kr.

SAS SABLES NED

Uden for C25 har SAS fået reduceret sit kursmål med 16 pct. til 1,00 svenske kr., eller 0,73 danske kr., fra førhen 1,19 svenske kr. af investeringsbanken HSBC.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "reducer" af analytiker Achal Kumar. Det nye kursmål indikerer da også et negativt potentiale på knap 20 pct. i forhold til lukkekursen torsdag i 0,89 danske kr., hvor aktien faldt 3,6 pct.

HSBC har haft en salgsanbefaling af aktien i SAS siden slutningen af november, da kursen på aktien lå i 0,88 danske kr.

Tilbage i eliteindekset var Ambu den aktie, der gik værst ud over torsdag, hvor kursen faldt 6,8 pct. til 171,50 kr. Torsdag kom det frem, at JPMorgan har skåret sit kursmål for Ambu til 141 kr. fra 154 kr.

Også DSV var under pres torsdag med et fald på 5,3 pct. til 1372,50 kr. Amerikanske Morgan Stanley genoptog dækning af DSV med den neutrale anbefaling "ligevægt" og et kursmål på 1615 kr.

KONTRAKT TIL DRILLING

Fredag morgen har Maersk Drilling fortalt, at boreselskabet har indgået kontrakt med OMV i Norge, hvor jack up-riggen Maersk Intrepid skal bore en efterforskningsbrønd i Blok 30/5c i den norske del af Nordsøen.

Hvor meget Drilling får for opgaven, fremgår ikke af meddelelsen.

Aktien faldt 2,6 pct. til 231,80 kr. torsdag.

Blandt sidepapirerne måtte North Media, der faldt 5,1 pct. til 108,80 kr. torsdag, nedjustere sine forventninger til indtjeningen i 2021, da koncernen har besluttet at nedskrive aktiverede omkostninger for 21 mio. kr. fra et udviklingsprojekt.

North Media regner derfor med, at koncernen i 2021 vil opnå et driftsresultat, EBIT, på 235-245 mio. kr. mod tidligere 255-265 mio. kr. Omsætningsprognosen er derimod uændret i 1020-1035 mio. kr., meddelte selskabet efter børsens lukning torsdag aften.

.\\˙ MarketWire