Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Netcompany overtager top i C25 - Ambu fortsætter ned

3/12 11:48

Netcompany har overtaget topplaceringen i det danske C25-indeks ved middagstid fredag, efter selskabet har fået hævet sin anbefaling hos Carnegie.

Også A.P. Møller-Mærsk vinder frem i dagens handel, hvor der dog ikke er offentliggjort specifikt selskabsnyt for selskabet.

I bunden af indekset har Ambu taget over efter Vestas som dagens mest faldende aktie, og producenten af medicinsk udstyr fortsætter dermed den negative stime. Det er femte dag i træk, at aktien falder.

Samlet genvinder eliteindekset, C25, lidt af humøret fredag morgen med et plus på 0,1 pct. til indeks 1851,87, efter en torsdag der gav årets tredjestørste minus på 2,6 pct.

- Der er faldet lidt ro på oven på en god uges tid med volatilitet, som er skabt af den nye variant af coronavirus, Omikron. Det har fyldt meget den sidste uges tid, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Og så var der også de meldinger fra Federal Reserve, der kom med en ny retorik omkring inflationen og skruede op for sin snak om tapering, tilføjer han med henvisning til bankens opkøb af obligationer.

Ved lukketid torsdag var C25-indekset faldet 8,4 pct. siden sin top på 2020,69 den 12. november. Dermed nærmer det danske marked sig den aktiekorrektion, der har været talt om i snart et par uger, og som defineres ved et fald på 10 pct. fra toppen.

NETCOMPANY STIGER EFTER ANBEFALING

Netcompany får hævet sin anbefaling af Carnegie til "køb" fra "hold". Finanshuset rykker samtidig kursmålet op med en femmer til 810 kr.

Det viser data fra Bloomberg.

Netcompany ligger øverst i C25 fredag middag med en stigning på 2,5 pct. til 690 kr.

MÆRSK STRYGER OP - AMBU DYKKER

B-aktien i Mærsk stiger 1,5 pct. til 20.190 kr. ved middagstid fredag, hvilket gør aktien til en af de mest stigende midt på dagen.

A-aktien løftes 1 pct. til 18.930 kr.

Fredag morgen er der kommet nyt til rederiet fra rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), som viser stigende fragtrater.

SCFI, der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, steg i denne uge med 2,7 pct. og er i det seneste år steget 122 pct.

- Der er kommet ratetal, som ser stærke ud, og så er der kommet en mere bred opfattelse af, at de her rater holder niveau i længere tid, end vi havde troet tidligere. 2022 ser også ud til at kunne blive et godt år for Mærsk. Det kan være årsagen til, at den ligger lunt, siger Martin Munk.

I den modsatte ende af indekset falder Ambu mest, selvom der heller ikke her er specifikke nyheder ude.

- Der har nok været noget rotation væk fra de dyre vækstaktier, som jeg stadig vil betegne Ambu som. Det forklarer noget af det, men det er stadig voldsomt over den sidste uges tid. De aktier, der har klaret sig godt, har været for dyrt prissat, siger Martin Munk.

Aktien falder 2,4 pct. til 167,45 kr. fredag efter et fald på knap 7 pct. torsdag.

ANALYTIKERMODVIND TIL VESTAS

Vestas har fået sænket både anbefaling og kursmål af amerikanske JPMorgan. Anbefalingen sænkes til "undervægt" fra "neutral", mens kursmålet nu hedder 180 kr. mod tidligere 190 kr., viser data fra Bloomberg News.

- Vestas var ramt lige fra starten af, men kommer lidt igen og holder stand, konstaterer Martin Munk.

Aktien stiger 0,3 pct. til 208,20 kr. midt på dagen efter fald ved åbning.

Oven i kan Vestas se, at tyske Nordex er løbet med en 300 megawatt, MW, stor kontrakt i USA. Vestas har til dags dato ikke annonceret en ordre i fjerde kvartal.

Pandora har fået indledt dækning af China International Capital Corporation med en "neutral"-anbefaling og et kursmål på 900 kr., viser data fra Bloomberg News.

Også Carnegie har opdateret sit syn på Pandora og hæver nu kursmålet til 1180 kr. fra 1150 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Pandora stiger med 0,9 pct. til 842,20 kr. midt på dagen.

SAS SABLES NED

Uden for C25 har SAS fået reduceret sit kursmål med 16 pct. til 1,00 svenske kr., eller 0,73 danske kr., fra førhen 1,19 svenske kr. af investeringsbanken HSBC.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "reducer" af analytiker Achal Kumar.

SAS dykker 2,4 pct. til 0,87 kr.

.\\˙ MarketWire