Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Nordnet: Trods kursfald på 36 pct. er aktien ikke billig

3/12 12:14

Vestas aktien er faldet mere end 36 pct. siden toppen. Men det har ikke gjort aktien kortsigtet billigere.

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

- Nogle investorer fristes til at købe Vestas-aktien efter det store aktiefald. Det er naturligt. Kursen er indiskutabelt faldet markant i år, konstaterer han.

Han finder faldet fuldt ud berettiget i forhold til indtjeningsrevisionerne, som der har været det seneste år.

- De som opfatter Vestas som "billig" skal enten tage udgangspunkt i, at den lavere indtjening er forbigående, og fordi de tror så meget på den grønne omstilling, at det er ventetiden værd, skriver han.

Hvis man hævder, at Vestas er blevet "billigere" efter kursfaldet, kræver det, at man ignorerer indtjeningsudviklingen.

- Med de nuværende indtjeningsforventninger på 2023 niveau med 0,9 euro svarende til 6,70 kr. per aktie handles Vestas til 30 gange indtjeningsforventningerne, hvilket på ingen måde er en lav prissætning, konstaterer han og tilføjer:

- 2023 er ”langt” væk. Der kan nå at ske meget, men hvis ikke indtjeningsforventningerne bunder ud inden så længe og igen begynder at stige, kan Vestas være blevet en meget langsigtet investering.

Vestas aktien koster fredag eftermiddag 207 kr. eller 0,2 pct. mindre end torsdag. På sidste handelsdag i 2020 kostede en Vestas-aktie 287,90 kr. Den var højest oppe i 312 kr. 7. januar og har lavest været handlet i 201,40 kr. denne fredag.

.\\˙ MarketWire