Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Bullard: FOMC bør overveje hurtigere neddrosling af opkøbsprogram

3/12 15:37

Den pengepolitiske komité i USA's centralbank, Federal Reserve (Fed), bør overveje at sætte farten op på neddroslingen af sit aktivopkøbsprogram ved de kommende møder.

Det mener James Bullard, der er chef for centralbanken i St. Louis uden stemmeret i komitéen, ifølge Bloomberg News.

- FOMC (Feds pengepolitiske komité, red.) bør ved kommende møder overveje at justere tempoet for neddroslingen, lyder det fra centralbankchefen.

- Pengepolitikken er forblevet rummelig - også på trods af inflationschokket. Recessionen sluttede for omkring 19 måneder siden, men FOMC's politik er i store træk den samme, som den var, da recessionen begyndte, fortsætter han.

Mange indikationer på det amerikanske arbejdsmarked peger ifølge James Bullard på, at arbejdsmarkedet er i ubalance.

Han vurderer samtidig, at FOMC's mål om en gennemsnitsinflation på 2 pct. vil kunne nås med den rette pengepolitik over de kommende år.

Det er endnu for tidligt at vurdere, hvordan den nye coronavariant Omikron vil påvirke folkesundheden eller den amerikanske økonomi, lyder det slutteligt fra centralbankchefen, der fra næste år får stemmeret i FOMC.

.\\˙ MarketWire