Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Statsansattes iPhones ramt af hackerangreb

3/12 17:59

Ni iPhones tilhørende statsansatte i USA er blevet hacket af en ukendt enhed gennem brugen af israelske NSO Groups spyware Pegasus.

Det fortæller fire kilder til Reuters.

Hackerangrebene har fundet sted i løbet af de seneste måneder og har ramt amerikanske statsansatte i Uganda eller ansatte med fokus på østafrikanske anliggender.

Der er tale om det mest omfattende hackerangreb på statsansatte i USA. Hidtil har der været forlydender om planer om at hacke statsansatte, men det er ifølge Reuters usikkert, om de har fundet sted, og om de i så fald bar frugt.

NSO Group ser ingen indikationer på, at selskabets software er blevet anvendt, men har efter Reuters' henvendelse opsagt flere konti.

- Hvis vores undersøgelse viser, at angrebene er sket gennem NSO's værktøjer, vil kunden blive opsagt permanent, og sagsanlæg vil medfølge, siger en talsperson fra NSO Group.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den amerikanske ambassade i Uganda. Heller ikke Apple har ønsket at kommentere hackerangrebet.

.\\˙ MarketWire