Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Stor projektpipeline øger sigtbarhed for leverancer

15/12 13:43

En stor pipeline af udviklingsprojekter i forretningen Global Development hos Vestas kan være med til at skabe bedre forudsigelighed i mølleleverancerne i fremtiden.

Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, efter at Vestas onsdag på sin kapitalmarkedsdag kunne fortælle, at det har opbygget en udviklingspipeline på 20 gigawatt og har planer om at øge den til 30-40 gigawatt.

- Hvis det er sådan, at de kommer dertil og de altid har en pipeline i det niveau, så vil de hele tiden have masser af projekter, som kunderne skal købe Vestas-møller til. Det vil skabe en bedre forudsigelighed i deres forretning, siger Jacob Pedersen til MarketWire på kapitalmarkedsdagen.

Vestas har siden 2018 skruet gevaldigt op for udviklingen af vindmølleprojekter, som det er målet at frasælge sent i udviklingsforløbet.

- Vi har fået opbygget en solid udviklingspipeline på ca. 130 projekter med en kapacitet på 20 gigawatt. Den vil vi udvide til 30-40 gigawatt, sagde direktør for Global Development hos Vestas Thomas Alsbjerg under en præsentation.

I perioden 2018-20 har Vestas i Global Development udviklet projekter med en samlet kapacitet på 4,1 gigawatt. Langt de fleste er opført i USA, som står for 78 pct. af den kapacitet.

I Global Development-forretningen går Vestas ind i projektudviklingen helt fra start i form af greenfield-projekter, der udvikles frem til sen-fase-projekter, hvorefter de sælge til andre investorer.

.\\˙ MarketWire