Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med Danfoss, Vestas og Centralbankerne

17/12 07:07

BØRSEN

DANFOSS SPEEDER UDVIKLINGEN OP MED INNOVATIONSFABRIK

Danfoss vil have deres produkter sendt ud over rampen langt hurtigere. Lige nu har Danfoss en division på 500 ansatte og et budget 750 mio. kr til at udvikle i alt syv projekter, men efter at have opkøbt Eaton Hydraulics, skal disse projekter gøres til kommercielle produkter langt hurtigere. (Børsen s. 8)

VESTAS SATSER STORT PÅ AT UDVIKLE ENERGI PROJEKT

Vestas vil ikke blot levere vindmøller og serviceaftaler, selskabet arbejder nemlig på at udbygge et tredje ben, hvor meningen er, at det vil stå for udvikling af vindprojekter. Det skal både give Vestas et nyt indtjeningsgrundlag og en kant på markedet, uden at virksomhedens kunder presses ud af markedet. (Børsen s. 12)

ALVORLIG CYBERTRUSSEL TRUER DANSKE VIRKSOMHEDER

De seneste dage har blandt andet Vestas og Mærsk oplevet hackerangreb. Det skyldes en brist i en meget udbredt sikkerhedssoftware, som viser sig at skabe en bagdør for hackere. (Børsen s. 16)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DRILLING-TOPCHEF FIK ADVARSEL FOR AT OVERFUSE MEDARBEJDER

Den administrerende direktør i Mærsk Drilling, Jørn Madsen, har fået en advarsel af selskabets bestyrelse, efter at han i foråret 2021 overfusede en medarbejder som efterfølgende blev afskediget. Ifølge Jyllands Postens oplysninger indløb der efterfølgende flere henvendelser til Drillings whistleblower-ordning, hvilket førte til en ekstern advokatundersøgelse. Jørn Madsen beklager over for Jyllands Posten episoden. (Forside + s. 6).

VINDMØLLETÅRNE FRA KINA BLIVER PÅLAGT STRAFTOLD

EU-Kommissionen har meddelt, at der pålægges told på vindmølletårne fra Kina. Det sker på baggrund af en undersøgelse, som konkluderer, at der er tale om ulovlig prisdumping. En række europæiske vindmølleproducenter - heriblandt Vestas - havde ellers advaret mod told, da det ifølge selskaberne vil skade deres internationale forsyningskæder og gøre den grønne omstilling dyrere. Til gengæld skaber beslutningen begejstring hos de to danske tårnproducenter Welcon og Valmont SM, der har været med til at rejse sagen. (s. 7)

BERLINGSKE BUSINESS

KLIMARÅDET VIL GØRE DIN BØF DYRERE, HVIS DANMARK SKAL VÆRE FOREGANGSLAND

I en ny rapport om klimavenlig mad og forbrugeradfærd, påpeger erhvervsorganisationen, Klimarådet, at danskerne spiser alt for mange klimabelastende fødevarer. De mener at hvis Danmark skal være foregangsland, bør man have langt flere adfærdsregulerende afgifter. (Berlingske Business, side 2)

ÉT ORD SKABER FRYGT HOS CENTRALBANKER VERDEN RUNDT - OG DET ER IKKE OMIKRON

Centralbankerne frygter ikke Omikron varianten, fokus ligger klart på inflationen. Efter et væld af møder mellem de største økonomiers centralbanker, er der et klart fokus på at den stigende inflation skal tøjles. Frygten er lige nu så stor, at flere centralbanker overvejer at stramme op i pengepolitikken. (Berlingske Business, side 10)

.\\˙ MarketWire