Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-investorer krydser fingre for gode ordredage

30/12 07:36

Vindmølleproducenten Vestas annoncerede onsdag fire nye faste ordrer, men de var ikke af en kaliber, som ændrede nævneværdigt på, at der fortsat er langt op til de ordreforventninger, som analytikerne havde til selskabet for et par måneder siden.

Dagene op til nytår er dog sædvanligvis meget travle dage på ordrefronten i vindmølleindustrien, men der skal adskillige gigawatt til i ordreindgang, hvis Vestas skal i nærheden af konsensusestimatet for ordreindgang i 2021 på 15,2 gigawatt, som analytikerne estimerede i november.

Inklusive onsdagens fire ordrer er Vestas i år nået op på en ordreoptagelse på 11,9 gigawatt, og der mangler dermed forsat rundt regnet 3,3 gigawatt, hvis vindmølleproducenten skal ramme konsensusforventningerne.

De seneste ugers sløje ordreindgang har dog formentlig fået flere investorer - og analytikere - til at trimme deres forventninger til ordreindgangen.

I fjerde kvartal har Vestas foreløbigt kun annonceret 884 megawatt i nye ordrer, hvor samme kvartal sidste år endte på en annonceret ordreindgang på 3818 megawatt.

Hertil kan lægges en sum af mindre ordrer, som først offentliggøres i forbindelse med næste kvartalsregnskab. De såkaldte uannoncerede ordrer var i fjerde kvartal sidste år på 1740 megawatt. Det bragte den samlede ordreindgang i 2020 op på 17,2 gigawatt.

.\\˙ MarketWire