Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Olieprisen på vej mod tredje uge i træk med fremgang

7/1 06:48

Olieprisen er på vej til sin tredje uge i træk med fremgang, idet markedsbalancen er blevet mere stram på grund af forsyningsbegrænsninger på tværs af Opec+-medlemmer efter uroligheder.

Det skriver Bloomberg News.

Den amerikanske WTI-olie er steget med tæt ved 6 pct. i løbet af ugens første fire dage til lige over 80,13 dollar fredag morgen mod 79,59 dollar torsdag eftermiddag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 82,58 dollar mod 82,13 dollar torsdag eftermiddag.

Kasakhstans største olieproducent har ændret produktionen ved det store oliefelt Tengiz efter protester i landet, mens den libyske produktion også er blevet reduceret.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede - samlet kendt som Opec+ - har i denne uge holdt fast i en planlagt produktionsforøgelse på 400.000 tønder om dagen for februar, men det er ifølge Bloomberg News usandsynligt, at alliancen vil indfri ambitionen, da nogle medlemmer kæmper for nå deres mål.

- Olien er steget i de seneste uger, idet de finansielle markeder har har afvist omikron - med rette eller uret - som en midlertidig afvigelse, siger Jeffrey Halley, chefanalytiker hos Oanda Asia Pacific, til Bloomberg News.

- At momentum er accelereret i denne uge, på trods af at Opec+ hæver produktionen, og nu har vi forstyrrelser i Kasakhstan og Libyen, bidrager til den positive stemning, fortsætter han.

På markedet for ædelmetaller ligger prisen på guld stort set uændret i 1791,89 dollar per troy ounce sammenlignet med 1790,77 dollar torsdag eftermiddag.

Industrimetallerne har en god dag på kontoret, idet investorerne spekulerer i, at urolighederne i Kasakhstan vil forstyrre leveringerne af det røde metal til Kina og Europa.

Prisen på kobber stiger til 9609 dollar per ton fra 9520 dollar per ton torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire