Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Økonomer efterhånden enige om snarlig renteforhøjelse i USA - GENT

10/1 06:35

Der synes efterhånden at være klart konsensus om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Onsdag blev troen på det styrket kraftigt, da referatet af det seneste rentemøde hos centralbanken pegede på langt mere høgeagtige beslutningstagere, der er klar til at hæve renterne tidligere eller i et hurtigere tempo, end de tidligere havde regnet med.

Og fredag blev der sendt endnu et bevis for nogle af de argumenter, som rentekomitéen FOMC har for en renteforhøjelse blot bestyrket, da den officielle arbejdsmarkedsrapport for december viste et meget stramt arbejdsmarked i USA.

Arbejdsløsheden faldt nemlig til 3,9 pct. fra 4,2 pct. i november, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News blot havde ventet et fald til 4,1 pct.

Det skete, på trods af at jobskabelsen uden for landbruget landede på det under det halve af det ventede - 199.000 arbejdspladser mod ventet 450.000.

- Det er svært at undgå konklusionen om, at arbejdsmarkedet er meget stramt. Vi tror, at Federal Reserves beslutningstagere kommer til den samme konklusion, og at det vil blive svært at vente med den første renteforhøjelse indtil juni, der var vores tidligere vurdering, skriver Michael Feroli, der er cheføkonom hos JPMorgan, i en kommentar efter fredagens arbejdsmarkedsrapport, refererer Bloomberg News.

- Vi ser nu starten gå i marts - efterfulgt af kvartalsvise renteforhøjelser derefter, fortsætter han.

Også Deutsche Bank og Citigroup ser efter fredagens arbejdsmarkedsrapport helt ens på tingene.

Og kigger man til futures for fed funds, er sandsynligheden for en renteforhøjelse allerede ved rentemødet i marts nu øget til 82,5 pct., og der synes også at være bred enighed om, at der venter mindst to forøgelser yderligere allerede i 2022.

.\\˙ MarketWire