Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriser stiger grundet afbrydelser i Kasakhstan og Libyen

10/1 06:50

Oliepriserne stiger mandag, da forsyningsafbrydelser i Kasakhstan og Libyen giver bekymringer.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 81,88 dollar mod 81,74 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,06 dollar mod 78,90 dollar fredag eftermiddag.

Priserne steg med 5 pct. i sidste uge, efter at protester i Kasakhstan har forstyrret leveringer og ramt produktionen på landets største oliefelt Tengiz.

Landets største olieselskab Tengizchevroil, TCO, øger gradvist produktionen for at nå op på normale produktionsnormer på Tengiz-feltet, oplyste operatøren Chevron søndag.

Samtidig presser vedligeholdelse af en rørledning i Libyen produktionen ned til 729.000 tønder pr. dag fra et niveau på 1,3 millioner tønder pr. dag sidste år.

- Voksende afbrydelser i steder som Libyen har igen sat fokus på tilgængelighed, skriver RBC Capital-analytikere i et notat.

Banken pointerer også, at hvis Rusland invaderer Ukraine, kan det afbryde den russiske råolieeksport til Europa og dermed presse oliepriserne op.

Titusindvis af russiske tropper er samlet på grænsen til Ukraine som forberedelse til det, som Washington og Kyiv siger, kan være en invasion, otte år efter at Rusland annekterede Krim halvøen fra Ukraine.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1791,84 dollar mod 1791,32 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 9667 dollar mod 9604 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire