Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Jyske/CFO: Opjustering et udtryk for vi er kommet bedre ud end ventet

11/1 14:36

Jyske Bank opjusterer forventningerne til i år og giver forventninger 2022.

Det er femte gang forventningerne for 2021 opjusteres.

Nu ser banken en indtjening per aktie på 42 kr. mod tidligere 40-41 kr.

- Opjusteringen er blot et udtryk for vi kommer bedre ud af året end ventet, siger den økonomiansvarlige i Jyske Bank Birger Nielsen til MarketWire.

Umiddelbart går han ikke yderligere ind i detaljerne bag opjusteringen som er positivt drevet af vækst i erhvervslån, en positiv nedskrivingspost og negativt af udgiftsførsel af aktiverede omkostninger.

Væksten i erhvervsudlån er ikke umiddelbart coronarelateret.

- Man kan ikke sige, væksten skyldes kunder, der omlægger statslige coronalån til banklån. Det er almindelig vækst til erhvervskunder såvel eksisterende som nye, forklarer finansdirektøren.

Om den positive udvikling i nedskrivningsposten vil Birger Nielsen blot sige, at den er "bredt funderet og drevet af bedre kreditkvalitet".

- Vi vil i forbindelse med årsrapporten (Red. 22. februar) pakke den historie mere op, lover direktøren.

Jyske Bank har et ledelsesmæssigt skøn på omkring 1 mia. kr. til imødegåelse af coronarelaterede tab. Hvor vidt de er reduceret bliver besvaret med:

- Vi justerer de ledelsesmæssige skøn hvert kvartal. Jeg vil mene, at vi fortsat er velpolstrede, selvom vi løbende flytter rundt på brikkerne.

I indeværende år venter Jyske Bank et overskud per aktie på 40-46 kr. eller et nettooverskud i intervallet 2,7-3,1 mia. kr.

Forventningerne til 2022 er baseret på "et fortsat højt aktivitetsniveau i dansk økonomi og deraf stigende udlån samt fortsat god kreditkvalitet". Dertil fremhæves, at en stram omkostningsstyring fastholdes, og der planlægges en uændret tilgang til kapitaludlodning, som de seneste år er sket som aktietilbagekøb.

.\\˙ MarketWire