Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Råvarer: Olieprisen sendt op efter meldinger fra Powell

12/1 06:48

Olieprisen ligger onsdag morgen med fremgang, idet investorerne omfavner risikoaktiver og efter at estimater viste endnu et træk på de amerikanske olielagre.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 83,68 dollar mod 82,44 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,26 dollar mod 79,89 dollar tirsdag eftermiddag.

Det industrifinansierede American Petroleum Instituttet rapporterede tirsdag aften dansk tid, at de amerikanske råolielagre blev reduceret med omkring 1 mio. tønder i sidste uge, skriver Bloomberg News med henvisning til personer med kendskab til tallene.

Den amerikanske WTI-oliepris lukkede tirsdag aften i det højeste niveau siden 11. november.

Fremgangen kom samtidig med stigninger til andre råvarer samt aktier, efter at den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, forsøgte at berolige investorerne om, at centralbanken kan tøjle inflationen uden at skade den amerikanske økonomi. Hvis det lykkes, vil det ifølge Bloomberg News sikre olieefterspørgslen.

Olieprisen er stormet opad i starten af 2022, idet bekymringerne om pandemien er aftaget samtidig med, at flere medlemmer af Opec+ har haft udbudsafbrydelser.

- Der er mange udbudsfaktorer, og omikron-frygten ebber ud. Markedet vil forblive stramt i et stykke tid. Hvor end markedet er lige nu, så er det lige begyndt at afspejle sig oliens reelle værdi, og den kan fortsat løbe videre, vurderer Howie Lee, økonom hos Oversea-Chinese Banking i Singapore, ifølge Bloomberg News.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1820,87 dollar mod 1811,89 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire