Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriserne falder på Omikron-frygt og ophobede benzinlagre

13/1 07:28

Oliepriserne sætter sig torsdag morgen oven på to dage med stigninger, efter at usikkerhed omkring den meget smitsomme omikron-variant igen har fået tag i markedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 84,32 dollar mod 84,53 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,30 dollar mod 82,34 dollar onsdag eftermiddag.

Tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, viste onsdag eftermiddag, at omikron-varianten har tynget efterspørgslen på benzin. Det førte i sidste uge til en stigning i benzinlagrene på 7,96 mio. tønder. Analytikerne havde til sammenligning ifølge Bloomberg ventet en stigning på 2,77 mio. tønder.

- Benzinefterspørgslen var svagere end vagten og stadig under niveauet før pandemien, og hvis det bliver en tendens, vil oliepriserne ikke kunne presse sig højere, skriver Edward Moya, der er analytiker i Oanda, i et notat ifølge Reuters.

Omikron-variantens påvirkning ventes dog at være kortvarig, tilføjer analytikeren.

Mens benzinlagrene steg i sidste uge, ramte olielagrene det laveste niveau i over to år med et fald på 4,55 mio. tønder. Det sendte onsdag priserne op i det højeste niveau i to måneder i 85,21 dollar for en tønde af Nordsø-olien Brent.

Understøttelsen fra de aftagende olielagre blev dog begrænset af ophobningen i lagrene for raffinerede produkter, heriblandt benzin, skriver Citi i en analyse ifølge Reuters.

I sidste uge var antallet af kommercielle flyvninger 16 pct. under niveauet før coronapandemien, skriver ANZ Research. Det er en bedring sammenlignet med sidste uge af december, hvor antallet af flyvninger ifølge Flightradar24 var 20 pct. under niveauet før corona.

De amerikanske olielagre ventes dog at stige, da flere olieproducenter presser på for hurtigere at få klargjort nye oliebrønde til pumpning af olie i USA's største skiferoliefelt, Permian Basin, skriver Reuters.

Prisen på guld stiger, mens kobberprisen ligger nær uændret.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1826,21 dollar mod 1823,85 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 10.004,50 dollar mod 10.004,31 dollar onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire