Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Olieprisen falder til ro oven på stort prishop

14/1 06:54

Oliepriserne bevæger sig sidelæns fredag morgen som afslutning på en uge præget af store prisstigninger.

De ugentlige lagertal fra USA viste onsdag, at de amerikanske olielagre ramte det laveste niveau i over to år i sidste uge. Det sendte onsdag priserne op i det højeste niveau i to måneder i 85,21 dollar for en tønde af Nordsø-olien, Brent.

Siden er priserne dog sivet en anelse igen.

En tønde af den amerikanske WTI-olie ligger fredag i 81,84 dollar mod 81,95 dollar torsdag eftermiddag. Siden fredag eftermiddag i sidste uge er WTI-olien stadig steget 3,7 pct.

Også den europæiske referenceolie, Brent, er steget over 3 pct. i denne uge og ligger fredag en smule højere i 84,38 dollar mod 81,73 dollar torsdag eftermiddag.

På metalmarkedet ligger kobberprisen fredag morgen 0,2 pct. lavere i 9900 dollar per ton mod 9918 dollar torsdag eftermiddag.

En række af den amerikanske centralbanks beslutningstagere har i denne uge klart signaleret, at finansmarkederne går et år i møde, hvor renten vil blive hævet formentlig tre og muligvis fire gange. Derved imødegår centralbanken den tiltagende inflation, der ikke mindst skyldes stigende priser på råvarer.

På markedet for ædelmetaller stiger guldprisen til 1826,20 dollar per troy ounce fra 1812,38 dollar torsdag eftermiddag.

Prisstigningen kan hænge sammen med, at investorerne søger i sikkerhed for faldende aktiekurser. Futures peger på fald i Frankfurt og London på over en halv pct., efter at de asiatiske aktier er dykket natten til fredag dansk tid.


.\\˙ MarketWire