Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted-konsortium vinder Scotwind-projekt på 1000 MW

17/1 11:43

Ørsted har sammen med et konsortium bestående af blandt andet Falck Renewables og Bluefloat Energy vundet retten til at opføre flydende havvindenergi i Skotland på 1000 MW.

Det oplyser den skotske regering, efter at den mandag har offentliggjort afgørelsen af Scotwind-projektet. I alt skal der opføres 17 projekter på et areal på over 7000 kvadratkilometer.

Ud af i alt 74 bud er projekterne gået til 13 forskellige ansøgere, der til sammen skal udvikle mere end 24.800 megawatt (MW) gennem en blanding af flydende og bundfæstet havvind.

Havvindmølleparken skal sikre, at Skotland i fremtiden er CO2-neutral, og kommer til at løbe op i næsten 700 mio. pund - svarende til 6240 mio. kr.

Blandt vinderne er Falck Renewables, der i alt har vundet rettigheden til at opføre flydende vindmøller med en samlet kapacitet på 2700 MW, hvoraf Ørsted medvirker til udvikling af et af projekterne på i alt 1000 MW.

Også Copenhagen Infrastructure Partners, der blandt andet har Vestas som ejer, har sammen med SSE Renewables vundet retten til at opføre havvindmøller på i alt 2610 MW.

Også Ørsted-konkurrenten Vattenfall er blandt selskaberne, der skal udvikle på havvindmølleparken. I alt skal det svenske energiselskab stå for 798 MW.

.\\˙ MarketWire