Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/Sydbank: Havde ventet mere fra auktion i Skotland - NY

17/1 12:18

Udfaldet af en stor auktion i Skotland af arealer til udvikling af havmølleparker kunne være faldet bedre ud for det danske energiselskab Ørsted.

Det vurderer aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank, efter at Ørsted blot har fået tildelt et enkelt projekt på 1 gigawatt, hvilket skete gennem et konsortium med blandt andet Falck Renewables og Bluefloat Energy.

I alt deltog Ørsted i auktionen med fem projekter på tilsammen 8,5 gigawatt.

- Jeg havde forventet mere end den ene gigawatt, som de har fået tildelt. Der er ingen tvivl om, at det vidner om den konkurrencesituation, der er lige pt. inden for havvind og grøn energi generelt.

- Der må man bare sige, at der er virkelig mange, som har spillet sig på banen til at få en del af de her skotske havbunde, siger Per Fogh til MarketWire.

I forbindelse med den skotske auktion er der blevet valgt 17 projekter ud af samlet 74 ansøgninger, og vinderne har fået stillet specifikke områder af havbund til rådighed for deres projekter.

Samlet giver de 17 projekter mulighed for at opføre ca. 24,8 gigawatt havvindenergi på et areal på over 7000 kvadratkilometer.

Rækken af vindere tæller blandt andet oliegiganterne BP, Shell og Total, hvilket er et vidnesbyrd om deres tiltagende interesse for allokering af investeringer over mod vedvarende energiprojekter.

- Der er virkelig mange, som gerne vil ind at have en del af det, og det er også noget, som Ørsted bliver ramt af her nu. Alt, hvad der kunne kravle og gå inden for havmølleindustrien, har meldt sig på banen til auktionen, og der blev også tildelt områder til rigtigt mange aktører, siger Per Fogh.

Det allerstørste projekt blev tildelt et konsortium anført af Scottish Power Renewables, der er en del af spanske Ibedrola, som var et område til opførelse af møller med en kapacitet på 3 gigawatt, men lige efter fulgte et BP-anført konsortium med et projekt på godt 2,9 gigawatt.

.\\˙ MarketWire